Tipkovnice in miške
17.03.2010 15:45

Deli z drugimi:

Share

Bandai Rilakkuma SX – zmogljivi žepni računalnik za najmlajše

Najmlajši ga bodo zagotovo najbolj veseli!
Najmlajši ga bodo zagotovo najbolj veseli!

Nam manj znano podjetje Bandai je za malčke in osnovnošolce pripravilo izjemno zanimiv žepni računalnik, ki se po zmogljivosti lahko brez težav kosa celo z običajnimi žepnimi računalniki srednjega cenovnega razreda. Oblikovno všečni miniaturni žepni računalnik Rilakkuma SX namreč za preračunavanje podatkov uporablja energijsko varčni Intelov procesor Atom Z520 frekvence 1,33 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še gigabajt sistemskega pomnilnika.

Za varno shranjevanje podatkov je na voljo 60 gigabajtov prostora, medtem ko je za povezljivost poskrbljeno z brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth. Celoto zaključujejo še zapisovalnik devede, kakovostna spletna kamera ter na dotik občutljiv zaslon z 8,9-palčno (22,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 768 točk.

Maloprodajna cena žepnega računalnika Bandai RilakKuma je vse prej kot denarnicam prijazna, saj bodo trgovci na Daljnem vzhodu zanj zahtevali okoli 720 evrov. Na Japonskem bo novinec naprodaj v juniju. Trenutno pa žal ni znano, ali bo novinec prispel tudi na evropska tla.

Vas zanima več iz te teme?
Apple miške miške za računalnik

Prijavi napako v članku