Digitalizacija
29.09.2021 07:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avtomatizirana obdelava spletnih naročil

Hitra rast spletnega trgovanja, potreba po avtomatizaciji obdelave naročil za ohranjanje stika s konkurenco in zagotavljanje sodobnih procesov znotraj podjetja.

V zadnjih letih je moč opaziti porast e-commerce poslovanja. Mnogo je tistih, ki so svoje poslovanje začeli na spletu in tudi tistih, ki so pri obstoječem poslovanju na spletu videli nove poslovne priložnosti za rast podjetja.

Hitra rast podjetij in ohranjanje konkurenčnosti na zasičenem trgu zahtevata optimizacijo in avtomatizacijo procesov. V iskanju avtomatizacije se povečuje povpraševanje po order management sistemu, ki so ga razvili v slovenskem podjetju MetaKocka, kateremu zaupajo številni manjši, srednji in veliki spletni trgovci.

Popolno digitalno upravljanje naročila

Order management sistem predstavlja digitalno upravljanje naročila. Spremlja vse informacije in procese, vključno z vnosom naročila, upravljanjem zalog, odpremo naročila ter spremljanjem paketa do končnega kupca. Order management sistem tako zaokrožuje notranji proces podjetja ter zagotavlja doslednost, natančnost in hitrost. Procesi v podjetju so tako centralizirani, kar omogoča boljšo komunikacijo znotraj podjetja, zmanjšuje verjetnost človeških napak ter izključuje verjetnost zaostankov v delovnem procesu. Poleg izboljšanja procesov znotraj podjetja order management vpliva na kupce in izboljšuje izkušnjo z vašim podjetjem. Naročilo je pravočasno odpremljeno, kupec je obveščen o vsakem koraku svojega naročila. Obveščen je o posodobitvah statusov naročila preko e-pošte ali SMS sporočila. Torej vsaka točka na poti naročila predstavlja odlično uporabniško izkušnjo, vsekakor pa to predstavlja tudi priložnost za nadaljnjo prodajo ter povečanje prihodkov, ne da bi v to morali posegati.

Analitika – prikaz poslovanja v realnem času

Pri MetaKocki so order management prilagodili spletnim trgovcem. Pri razvoju so bili pozorni na vse morebitne težave in kontrole, s katerimi se spletni trgovec sooča. Poleg omogočanja globalne prodaje in odpreme z različnimi dostavnimi službami, z mobilnim čitalcem skrbijo za digitalizacijo v skladišču ter za pregled stanja zalog v realnem času. Številne operacije beležijo v Analitiki.

Analitika omogoča grafične prikaze poslovanja vašega podjetja v realnem času na vseh pomembnih področjih poslovanja.  Z uporabo Analitike pridobite vpogled v agregirane kot tudi v podrobne podatke z enim klikom. Pridobitev teh podatkov je bila v preteklosti zamudna in naporna.

Sprejemajte kakovostne odločitve na podlagi podatkov

Lastnik spletne trgovine, ki pri svojem poslovanju uporablja napredno analitiko, lahko sprejema kakovostne odločitve na podlagi podatkov v realnem času. Napoveduje lahko poslovanje svojega podjetja na podlagi preteklih vzorcev in zna na podlagi tega predvideti vse morebitne ovire. Z uporabo Analitike spremlja tekoče poslovanje in hitro zazna morebitne alarmantne dogodke, padce ter nepravilnosti. Nanje se lahko primerno odzove in prepreči nastanek izgube. Analitika omogoča pregled poslovanja celotnega podjetja na vseh ravneh. Tako je usklajevanje strategij in vodenje procesa s pomočjo Analitike enostavno. Brez podatkov, ki jih nudi Analitika, je torej nemogoče uspešno vodenje spletne trgovine. Analitika pripomore k zrelim in dobrim odločitvam. Prikazuje vzorce, povezave, sestavlja celostno sliko in usmerja nadaljnje odločitve.

Več najdete na ordermanagement.biz. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Spletne trgovine

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22a, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Podjetje Coala d.o.o. je ustanovila skupina strokovnjakov s področja računalništva in informatike leta 1991. Danes jih odlikuje 30 let bogatih izkušenj na področju prodaje in ... Več