Spletni brskalniki
19.05.2010 06:10

Deli z drugimi:

Share

Avstralski Microsoft nad zastareli Internet Explorer 6 z embalažo za mleko

Ali se zastarelemu spletnemu brskalniku Internet Explorer 6 vendarle obetajo hudi časi?
Ali se zastarelemu spletnemu brskalniku Internet Explorer 6 vendarle obetajo hudi časi?

Čeprav so že vsi večji ponudniki spletnih storitev odrekli podporo zastarelemu Microsoftovemu spletnem brskalniku Internet Explorer 6, ga širom sveta še vedno uporablja več kot 17 odstotkov spletnih deskarjev. Ker njihovo število predvsem v Avstraliji upada s polžjo hitrostjo, se je tamkajšnji Microsoft odločil za nekoliko nenavadno oglaševalsko akcijo.

Na embalažo mleka je namreč zapisal, da če spletni deskarji ne pijejo devet let starega mleka, zakaj bi uporabljali devet let star spletni brskalnik. Čeprav je bil Internet Explorer 6, vsaj bo besedah avstralskega Microsofta, pred devetimi leti med vodilnimi glede varnosti in zmogljivosti, danes temu ni več tako. Lovorika varnega in zanesljivega brskalnika naj bi danes pripadala Internet Explorerju 8.

Ali bo nekoliko nenavadna oglaševalska akcija avstralskega Microsofta obrodila želene sadove, nam bo seveda lahko pokazal le čas. V nasprotnem primeru bo moral programski gigant vse svoje moči usmeriti v prihajajoči spletni brskalnik Internet Explorer 9. To pa naj ne bi bila ravno težka naloga, saj naj bi bil novinec polno združljiv s spletnimi standardi in naj bi nudil programsko podporo za številne spletne tehnologije, kot so HTML5, CSS3, Scalable Vector Graphics (SVG), XHTML, H.264 in MPEG4.

Pri tem seveda velja še omeniti, da je druga poskusna različica brskalnika Internet Explorer 9 oziroma platforme Windows Internet Explorer Platform Preview že na voljo za uporabnike Microsoftovih operacijskih sistemov Windows 7 in Windows Vista SP2. Novost lahko brezplačno prenesemo iz spletne strani http://ie.microsoft.com/testdrive/ in jo lahko namestimo kar poleg obstoječe različice spletnega brskalnika Internet Explorer 8.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku