Strojna oprema
28.11.2006 10:05

Deli z drugimi:

Share

Aventail SSL VPN naprave in varen brezžičen dostop

Aventail, vodilno SSL VPN podjetje, je objavilo podatek, da univerze po vsem svetu, vključno z Univerzo Norwich, Univerzo Ballarat in Univerzo Ottawa izbirajo in nameščajo večkrat nagrajeno Aventail SSL VPN rešitev, ki jim pomaga pri varnem oddaljenem dostopu do univerzitetnih brezžičnih omrežij. IT administratorji in univerze pristopajo k vprašanju varnostne infrastrukture strateško in izbirajo rešitve oddaljenega dostopa, ki ponujajo študentom, univerzi in zaposlenim preprost a zanesljiv dostop do aplikacij, ne glede na to, kje so – na univerzi, na poti ali doma – hkrati pa povečujejo varnost aplikacij z močnim orodjem nadzora dostopa.

“V zadnjih nekaj letih se vse več univerz obrača na Aventail zaradi našega posebnega pristopa do vprašanja varnosti oddaljenega dostopa,” pravi Sarah Daniels, podpredsednica oddelka za marketing, Aventail. “Z Aventail rešitvami IT administratorji pridobijo fleksibilnost, ki jo potrebujejo pri ponujanju dostopa do brezžičnih omrežij študentom in zaposlenim. Pridobijo pa tudi rešitev, ki izboljša varnost, je preprosta za upravljanje in zniža zahteve po podpori.”

Varnostne zahteve univerz

Aventail je edini SSL VPN ponudnik, ki ponuja univerzam prednosti, kot so: omrežno neodvisna, centralno upravljana varnostna politika, preprosta namestitev in uporaba, povezljivost z brezžičnimi, žičnimi ali satelitskimi omrežji, delovanje na Windows, Macintosh, Linux in mobilnih napravah, stopnjevan nadzor dostopa, vključno z nadzorom varnosti vstopne točke, “karantenske cone” za študente, katerih naprave potrebujejo posodobitve v obliki popravkov operacijskega sistema ali protivirusnih rešitev.

V nadaljevanju je navedenih nekaj univerz, ki so se pridružile rastočemu številu izobraževalnih ustanov, ki uporabljajo Aventail SSL VPN rešitve:

Univerza Norwich
Najstarejša zasebna vojaška instituacija v Združenih državah Amerike, Univerza Norwich, je iskala varnostno rešitev za študente in zaposlene za dostop do elektronske pošte, datotek, predstavitev, baz podatkov in raznih aplikacij v brezžičnem omrežju z intuitivnim vmesnikom. Svojo Cisco IPSec rešitev so zamenjali z Aventail SSL VPN rešitvijo. Tako lahko zdaj profesorji, zaposleni in administratorji na Univerzi Norwich dostopajo do svojih virov brez predhodno nameščenega klienta iz univerzitetnih ali domačin naprav. Še več – uporabniki, ki živijo v odmaknjenih okoljih in uporabljajo satelitske povezave, lahko zdaj delajo preprosto preko povezav, ki v starem IPSec okolju niso delovala.

Univerza Ottawa
Že več kot 150 let je univerza Ottawa priznana kot najboljša večjezična univerza Kanade. Storitve univerze uporablja preko 30.000 rednih ali izrednih študentov z izjemnih številom različnih dodiplomskih in podiplomskih programov. Kot alternativo Cisco IPSec VPN rešitve je Univerza Ottawa namestila Aventail SSL VPN za zaposlene (razvijalce študijskih programov, administratorje, profesorje, dekane), ki bodo lahko varno dostopali do lastnih aplikacij preko TN3270 terminalske emulacije. Z Aventail rešitvijo lahko zdaj zaposleni dostopajo do informacij o študentih, zaposlenih, brez predhodno nameščenega klienta in varno – od kjerkoli. Rešitev še dodatno ščiti podatke univerze, saj rešitev pred vstopom v sistem preveri, če so na vstopni točki nameščeni vsi zahtevani protivirusni programi in zadnje definicije teh. Ker Aventail rešitev ne zahteva predhodno nameščenega VPN klienta na vsaki napravi, Univerza Ottawa razmišlja tudi o implementaciji rešitve na brezžičnem omrežju univerze.

Univerza Ballarat
Ustanovljena leta 1870 je Univerza Ballarat tretja najstarejša institucija v Avstraliji. Z uporabo Aventail SSL VPN rešitev lahko študenti in zaposleni brezklientno dostopajo do spletne pošte, zapiskov in raziskav, ki se nahajajo na skupnem strežniku preko brezžičnega omrežja. Univerza se zanaša na Aventail stopnjevan nadzor dostopa in nadzor končne točke, kar jim zagotavljata, da do njihovega omrežja dostopajo samo avtorizirani uporabniki iz naprav brez prisotne škodljive kode.

Več informacij o Aventail SSL VPN tehnologiji lahko najdete na:
http://www.ssl-vpn.si


Prijavi napako v članku