Računalništvo, telefonija
23.10.2016 14:40

Deli z drugimi:

Share

Asus z novim Chromebookom nad prenosnike Windows!

Novi prenosnik Asus Chromebook C302CA bo zlahka opravil tudi z najzahtevnejšimi nalogami!
Novi prenosnik Asus Chromebook C302CA bo zlahka opravil tudi z najzahtevnejšimi nalogami!

Podjetje Asus pripravlja nov prenosni računalnik družine Chromebook, ki se bo zlahka postavil po robu precej dražjim prenosnim računalnikom z operacijskim sistemom Windows. Ta bo namreč opremljen z zmogljivo strojno opremo, hkrati pa bo znatno ugodnejši od konkurenčnih rešitev. Poleg tega bo opremljen z na dotik občutljivim zaslonom, ki ga bo mogoče obrniti za kot do 360 stopinj.

Novi prenosni računalnik Asus Chromebook C302CA bo namenjen zahtevnejšim uporabnikom, saj bo opremljen z relativno zmogljivo strojno opremo. Ta bo namreč obsegala zmogljiv Intelov procesor Core m3-6Y30 s sredicami Skylake in osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov bo na voljo pogon Solid State z 32 gigabajti prostora, za izris slik pa bo na voljo kakovostni 12,5-palčni (31,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. To pomeni, da bomo kompaktni prenosnik lahko brez težav uporabljali tudi v vlogi tabličnega računalnika.

Prenosni računalnik Asus Chromebook C302CA bo imel na voljo še visokoločljivo spletno kamero ter podporo za brezžični povezavi Wi-Fi 802.11ac in Bluetooth. Novost bo na evropski trgi prispela še pred koncem leta, zanjo pa bo potrebno odšteti med 700 in 800 evri.


Prijavi napako v članku