Prenosni računalniki
17.08.2011 12:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus Eee Pad Slider: Revolucija tabličnih računalnikov

Tablica in fizična tipkovnica: Zmagovalna naveza?
Tablica in fizična tipkovnica: Zmagovalna naveza?

Podjetje Asus je predstavilo izdelek, ki pomeni pravo revolucijo na področju tabličnih računalnikov. Tu namreč gre za izjemno zmogljivo tablico Eee Pad Slider, ki je kot prva sodobna tablica opremljena s polno fizično tipkovnico QWERTY. Ta bo marsikateremu računalničarju precej olajšala vsakdanje delo, saj zasloni na dotik niso primerni za pisanje daljših besedil.

Tablični računalnik Asus Eee Pad Slider je pisan na kožo celo najzahtevnejšim, saj je opremljen z 10,1-palčnim oziroma 25,6-centimetrskim zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 točk (WXGA), dvojedrnim procesorjem Nvidia Tegra 2 frekvence enega gigaherca in sistemskim pomnilnikom kapacitete enega gigabajta. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 oziroma 32 gigabajtov vgrajenega pomnilnika (odvisno od različice), ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD.

Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, medtem ko kakovostne videokonference zagotavlja kamera ločljivosti 1,2 milijona točk. Tablični računalnik Asus Eee Pad Slider ima na voljo še priključke USB 2.0 in mini-HDMI ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 3.1. Tega bo mogoče nadgraditi na različico 3.2.

Revolucionarni tablični računalnik Asus Eee Pad Slider bo na prodajne police trgovin prispel septembra. Za 16-gigabajtno različico bo v Evropi potrebno odšteti okoli 480 evrov. Različica z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov bo 120 evrov dražja (600 evrov). Tablični računalnik Asus Eee Pad Slider naj bi k nam prispel že konec jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku