Tablični računalniki
25.03.2017 14:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov novi iPad ponuja najboljšo vrednost v kategoriji srednje velikih tablic

6 novodobnih poklicev, ki so nastali z družbenimi mediji
6 novodobnih poklicev, ki so nastali z družbenimi mediji

Pri Applu so predstavili novo barvno različico za pametne telefone iPhone in navdušenje je preglasilo še drugo zanimivo predstavitev. Apple je ukinil ponudbo tablic iPad Air in namesto tega predstavil en model poimenovan zgolj iPad. Najbolj zanimivo pri ponudbi pa niso tehnične specifikacije, dimenzija ali katerakoli druga lastnost tablice. Veliko bolj zanimiva je cena. Za 400 evrov, kot jih je treba plačati za novi iPad boste prejeli najcenejši iPad s standardno velikostjo zaslona, ki jo tablica ponuja od svoje prve generacije naprej.

Iz vidika tehničnih specifikacij nova tablica ne ponuja nobenih presežkov. Vendar pa je dovolj zmogljiva, da vam bo služila še veliko let od nakupa. Sploh ker pri Applu najnovejše posodobitve operacijskega sistema iOS ponujajo za modele predstavljene tudi do pet let nazaj. Uporabniki iPhonov 5, telefona predstavljenega leta 2012, tako lahko uporabljajo iOS 10, ki je aktualna različica iOS operacijskega sistema.

Poleg iOS 10 tablica iPad uporablja čip A9, ki je prisoten pri prejšnji generaciji telefonov iPhone 6 in 6S. Kamera na hrbtni strani vam ponuja sicer 8MP. Na prednji strani je zgolj 1,2MP kamera, ki je primarno namenjena opravljanju FaceTime klicev. Tablica tehta 469 gramov kar pomeni, da jo lahko brez težav prenašate s sabo ne glede na to ali se odpravljate poslovno ali na dopust. K temu prispeva tudi 7,5mm tanko ohišje. V kombinaciji z ustrezno tipkovnico vam je tako na voljo dobra alternativa klasičnim prenosnikom. Tako ko pri predhodnih modelih je tudi pri iPad na voljo čitalnik prstnega odtisa.

Applova odločitev, da spusti ceno osnovnega modela iPada je pomembna predvsem iz vidika dostopnosti tablice večjemu številu uporabnikov. Zmogljivi in kvalitetni tablični računalniki so namreč še predragi in iz vidika končnih kupcev so cenovno preveč blizu prenosnikom in hibridnim prenosnikom.


Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku