Računalništvo, telefonija
14.04.2019 09:36
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applova obsedenost s podrobnostmi

Prva fizična kreditna kartica podjetja Apple bo izdelana iz titana.
Prva fizična kreditna kartica podjetja Apple bo izdelana iz titana.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je tudi podjetje Apple vstopilo v svet kreditnih kartic. Gre namreč za klasično kreditno kartico, pri kateri je treba vse obveznosti nakupovanja poravnati enkrat mesečno, sredstva za to pa gredo z uporabnikovega bančnega računa. Kreditna kartica Apple naj bi bila brez mesečnih stroškov in bo omogočala plačilo na več obrokov, česar smo vajeni uporabniki kreditnih kartic pri slovenskih bankah, bodo pa obresti tu relativno visoke.

Podjetje Apple bo svojo prvo fizično kreditno kartico ponudilo v sodelovanju z banko Goldman Sachs, ta pa bo izdelana iz titana, kar pomeni, da bo lahka, čvrsta, prožna, nerjaveča, nestrupena in ne bo povzročala alergijskih reakcij. Čeprav Applova kreditna kartica ne bo prva kovinska kreditna kartica v zgodovini, bo kot prva izdelana na način enotnega ohišja, kar je značilno tudi za ohišja Applovih osebnih računalnikov MacBook in Mac mini. Kreditna kartica bo opremljena še z logotipom podjetja Apple, na sprednji strani pa bo vgravirano le ime njenega lastnika.

Uporaba prve kreditne kartice podjetja Apple ne bo ravno poceni. Obresti naj bi namreč znašale med 13 in 23 odstotki, kar je precej več kot pri klasičnih kreditnih karticah.


Prijavi napako v članku