Telefoni
01.10.2013 15:25

Deli z drugimi:

Share

Apple z naskokom najvrednejša blagovna znamka

Analitska hiša Interbrand je objavila poročilo, v katerem so blagovne znamke ocenjene glede na njihovo finančno učinkovitost, zadovoljstvo uporabnikov in njihov vlogo v družbi. Trenutno najvrednejša blagovna znamka Apple je bila ocenjena na kar preračunanih 73 milijard evrov.
Podjetje Apple si je lovoriko najvrednejše blagovne znamke prislužilo predvsem na račun priljubljenosti njegovih mobilnih naprav.
Podjetje Apple si je lovoriko najvrednejše blagovne znamke prislužilo predvsem na račun priljubljenosti njegovih mobilnih naprav.

Podjetje Apple že od nekdaj odlično kotira na svetovnem trgu, za dobro poslovanje pa so zaslužne predvsem njegove mobilne naprave, ki so v zadnjih letih dodobra razburkale svetovni trg. Da gre Applu resnično dobro, dokazuje tudi najnovejše letno poročilo analitske hiše Interbrand, v katerem so blagovne znamke ocenjene glede na njihovo finančno učinkovitost, zadovoljstvo uporabnikov z izdelki oziroma storitvami in vlogo, ki jo imajo njihovi izdelki oziroma storitve v družbi kot celoti. Vrednost blagovne znamke Apple je bila s strani analitikov podjetja Interbrand ocenjena na kar preračunanih 73 milijard evrov.

Iz najnovejšega letnega poročila analitske hiše Interbrand je razvidno, da med desetimi najvrednejšimi blagovnimi znamkami najdemo kar šest s področja tehnologije, in sicer Apple (1. mesto), Google (2.mesto), IBM (4. mesto), Microsoft (5. mesto), Samsung (8. mesto), Intel (9. mesto). Med prvimi desetimi »netehnološkimi« blagovnimi znamkami pa z vrednostjo preračunanih 59 milijard evrov tretje mesto zaseda podjetje Coca-Cola. Na tem seznamu najdemo še General Motors (6. mesto), McDonalds (7.mesto) in podjetje Toyota (10. mesto). Seznam 100 najvrednejših blagovnih znamk na svet analitske hiše Interbrand pa je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/UHXhCy.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GAJCOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 23 00
GAJCOM - tiskarna majic Tiskarna majic Gajcom ni običajna tiskarna. V njej se ne tiska na papir, ampak na majice, puloverje, jakne, vrečke in podobne, praktično na vse tekstilne ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več