Računalništvo, telefonija
19.07.2020 12:49

Deli z drugimi:

Share

Apple Watch 6 prinaša nove, koristne lastnosti

Apple Watch 6 prinaša nove, koristne lastnosti
Apple Watch 6 prinaša nove, koristne lastnosti

Dejstvo je, da je pametna ura Apple Watch 5 že zelo kvalitetna na področju spremljanja telesnih aktivnosti, vendar vse kaže, da bo nova verzija ure Apple Watch 6 še bolj zmogljiva. Ciljamo predvsem na spremljanje in merjenej aktivnosti joge. Spletni portal Patently Apple je opazil Applov nedavni patent “Pose and heart rate energy expenditure for yoga”. V patentu so objavljene podrobnosti metode natančnejšega spremljanja energijske razpoložljivosti med izvajanjem joge.


Način, na katerega bo Apple Watch 6 spremljal vse pomembnejše parametre med izvajanjem joge je zanimiv. Apple bo uporabil merilnik srčnega utripa in podatke gibanja, s katerimi bo prepoznal pozo in porabljeno količino energije med vadbo. Poleg predstavljene novosti je zanimiva še ena, ki jo omenja patent. Apple Watch 6 bi naj meril tudi temperaturo kože, glede na katero se bodo potem prilagajale ostale meritve.


Kot že rečeno Apple Watch že spremlja in izvaja meritve med izvajanjem joge, vendar bi novi sistem prinesel bolj natančne in zanesljive podatke. Glede na to, da je velik del funkcionalnosti merjenja aktivnosti odvisen od merilnika srčnega utripa in teh podatkov, bi lahko Apple predstavljeno patentno novost vključil kot posodobitev celotnega operacijskega sistema. Morda celo kot wacthOS 7 posodobitev.


Omenili pa smo tudi novost merjenja temperature uporabnika, ki pa za zdaj v obstoječih modelih še ni na voljo. To pomeni, da bi Apple lahko potreboval še nekaj časa, preden bi uporabnikom zares ponudil neko obliko termometra. Ko pa bo do tega dejansko prišlo, bi lahko nova lastnost bila uporabljena tudi širše in ne samo za merjenje aktivnosti joge.


Potrditev patenta seveda še ne pomeni, da bo lastnost dejansko uporabljena v praksi. Dotični patent je prišel dokaj pozno, kajti Apple bo po vsej verjetnosti že septembra izdal novo Apple Watch 7 in tudi operacijski sistem WatchOS 7. To pomeni, da obstaja malo možnosti, da bomo nove lastnosti že dobili septembra, bolj verjetno pa je, da jih lahko pričakujemo s prihodom verzije Apple Watch 7.


Prijavi napako v članku