Telefoni
03.05.2013 13:38

Deli z drugimi:

Share

Apple stavi vse na iOS 7?

Applov glavni adut na junijski konferenci WWDC naj bi bil mobilni operacijski sistem iOS 7, saj se težko pričakovani iPhone 5S ne bo bistveno razlikoval od njegovega predhodnika. Novost naj bi bila opremljena tako z varnostnimi kot funkcionalnimi novostmi, ki jih doslej še ni ponudilo nobeno konkurenčno podjetje.
Bo vsestransko uporabni mobilni operacijski sistem iOS 7 dovolj, da bodo potrošniki množično povpraševali po mobilniku iPhone 5S?
Bo vsestransko uporabni mobilni operacijski sistem iOS 7 dovolj, da bodo potrošniki množično povpraševali po mobilniku iPhone 5S?

Podjetje Apple je v prvih treh mesecih letošnjega leta zaslužilo manj kot v enakem obdobju lani in tako doživelo prvi četrtletni padec dobička vse od leta 2003. Mnogi so prepričani, da podjetju iz Cupertina preprosto zmanjkuje inovativnih idej, zato se vse manj uporabnikov ogreva za njegove izdelke. Kot vse kaže Apple tudi na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC) ne bo predstavil nič »supremno« inovativnega, saj naj bi bil njegovi glavni adut mobilni operacijski sistem iOS 7.

Čeprav naj bi podjetje Apple na junijski konferenci WWDC predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon iPhone 5S, se ta bistveno ne bo razlikoval od njegovega predhodnika, saj naj bi bil namreč opremljen »le« z zmogljivejšim procesorjem in boljšim digitalnim fotoaparatom. Zaradi tega bo podjetje iz Cupertina poskušalo novost predstaviti v luči novega mobilnega operacijskega sistema iOS 7, ki naj bi bil precej bolj odziven od predhodnika ter bo ponujal znatno čistejše in ostrejše ikone. Slednje naj bi bile oblikovane na način, da naj bi izgledale kot resnične 3D tipke. Med naprednejšimi funkcijami novosti naj bi našli celo možnost zoženja vidnega kota zaslona, s čimer bomo preprečili neželene poglede s strani mimoidočih.

Grafični vmesnik Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS 7 naj bi v primerjavi z vmesnikom TouchWiz konkurenčnega podjetja Samsung deloval precej bolj »minimalistično«, kar naj bi posledično pohitrilo delo z njim. Nekateri poznavalci celo namigujejo, da naj bi bila novost v osnovi zelo podobna sistemu OS X. Mobilni operacijski sistem iOS7 naj bi se še za nameček pobahal še z vrsto varnostnih novosti. Več podrobnosti o novosti pa bo Apple seveda razkril šele na junijski konferenci WWDC.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku