Računalništvo, telefonija
02.05.2017 11:51
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applova digitalna asistentka Siri je rešila tri ribiče

Apple iOS 7.1 s podporo za avtomobile!
Apple iOS 7.1 s podporo za avtomobile!

Ob obali Floride se je nedavno pripetila nesreča s srečnim koncem. Trije ribiči so nedaleč stran od otoškega mesta Key Biscayne naleteli na slabo vreme, zaradi katerega se je njihov šestmeterski čoln začel potapljati. Ribiči so si pravočasno nadeli reševalne jopiče in se kmalu zatem že znašli v vodi. Pri tem je eden od njih za klic na pomoč želel uporabiti iPhone 7. Do težave je prišlo, ko se zaslon na dotik ni odzival. Prsti lastnika telefona so bili namreč prehladni in s tem telefon neuporaben. Na srečo pa ima iOS na voljo tudi virtualno asistentko Siri. Omenjeni ribič je Siri prosil naj pokliče službo za nujne primere (911). Siri je svojo nalogo opravila in kmalu zatem je tri ribiče rešila obalna straža.

Zanimiva zgodba se po medijih širi ravno v trenutku, ko so se pojavile govorice o tem, da naj bi Apple predstavil lastno alternativo Googlovi platformi Home ali Amazonovi Alexi. To pomeni napravo, s pomočjo katere bi lahko uporabniki z govornimi ukazi izvajali vse aktivnosti, ki jih sedaj izvajajo na pametnih telefonih. Naprava bi seveda delovala v kombinaciji z omenjeno virtualno asistentko Siri.

Datum predstavitve omenjene naprave naj bi sovpadal z dogodkom WWDC 2017, ki se bo letos odvijal v San Joseju. Apple je omenjeni dogodek, ki je namenjen razvijalcem aplikacij, že večkrat izkoristil za predstavitev novih produktov in tudi tokrat naj bi bilo tako. Poleg novih različic operacijskih sistemov macOS, iOS, tvOS in watchOS se lahko morebiti veselimo nove Applove naprave za pametni dom.


Prijavi napako v članku