Računalništvo, telefonija
20.09.2017 07:45

Deli z drugimi:

Share

Apple z uro Watch Series 3 LTE zadel v polno. Bo tako tudi v prihodnje?

Zanimanje za pametno ročno uro Apple Watch Series 3 LTE naj bi kmalu upadlo.
Zanimanje za pametno ročno uro Apple Watch Series 3 LTE naj bi kmalu upadlo.

Podjetje Apple je nedavno predstavilo težko pričakovano pametno ročno uro Apple Watch Series 3, ki jo lahko uporabljamo brez pametnega mobilnega telefona iPhone. Novost je namreč opremljena z podporo za mobilno povezavo 4G/LTE, ki omogoča dostop do svetovnega spleta. Poleg tega je pametna ročna ura Apple Watch Series 3 opremljena še s povsem novim mobilnim operacijskim sistemom in sicer watchOS 4, ki prinaša veliko uporabnih novosti, med njimi pa vsekakor velja izpostaviti možnost hitrejše uporabe številnih športnih aplikacij in drugih funkcij, kot je na primer merjenje srčnega utripa.

Čeprav so analitiki pametni ročni uri Apple Watch Series 3 LTE napovedali slabo prihodnost, temu v praksi ni bilo tako. Od začetka prednaročil, ko so se pričela 15. septembra letos, je novost namreč prenaročilo kar 80 odstotkov kupcev. Le 20 odstotkov kupcev se je torej odločilo za klasično pametno ročno uro Apple Watch Series 3, katere delovanje je še vedno močno odvisno od pametnega mobilnega telefona iPhone.

Navdušenje nad pametno ročno uro Apple Watch Series 3 LTE se bo morda zmanjšalo v prihodnjih nekaj dneh, saj je podjetje Apple na njegovi spletni strani razkrilo, da lahko uporabniki mobilno omrežje LTE uporabljajo le v državi, kjer so pametno ročno uro kupili. To posledično pomeni, da uporabniki, ki veliko potujejo, nove možnosti ne bodo mogli koristiti. V tujini bodo torej za delovanje pametne ročne ure Apple Watch Series 3 LTE še vedno potrebovali pametni mobilni telefon iPhone s povezavo v svetovni splet.


Prijavi napako v članku