Tablični računalniki
29.01.2013 15:56

Deli z drugimi:

Share

Apple s 128 GB tablico iPad?

Ker prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, naj bi Apple kmalu ponudil v prodajo tablični računalnik iPad četrte generacije, ki bo opremljen z vgrajenim pomnilnikom kapacitete do 128 gigabajtov. Novinec naj bi bil nared za prodajo še pred poletjem.
Podjetje Apple naj bi vsakih šest mesecev ponudilo v prodajo nove različice mobilnih naprav.
Podjetje Apple naj bi vsakih šest mesecev ponudilo v prodajo nove različice mobilnih naprav.

Prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, zato proizvajalci mobilnih naprav kot po tekočem traku pripravljajo vedno zmogljivejše izdelke. To še posebno velja na področju tabličnih računalnikov, ki so zmogljivostno in funkcionalno že povsem primerljivi z osebnimi računalniki. Zaradi tega so se v javnosti pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple pripravljalo zmogljivejšo tablico iPad, na katero naj bi bilo mogoče shraniti do 128 gigabajtov podatkov.

Tablični računalnik iPad četrte generacije bo na voljo v črni in beli barvi, z brezžično povezavo Wi-Fi oziroma brezžičnima povezavama Wi-Fi in 3G ter bo za shranjevanje podatkov ponujal vgrajeni pomnilnik kapacitete 16-, 32-, 64- in 128-gigabajtov. Na njem bo nameščen mobilni operacijski sistem iOS 6.1 z bogato paleto raznovrstnih programskih oprem za delo in preživljanje prostega časa.

Spletne špekulacije namigujejo na to, da naj bi podjetje Apple tablični računalnik iPad četrte generacije ponudilo v prodajo še pred poletjem. O maloprodajni ceni in dobavljivosti novinca pa je seveda še prezgodaj govoriti, saj Apple govoric pričakovano še ni ne potrdil ne zanikal.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku