Računalništvo, telefonija
04.06.2019 09:31

Deli z drugimi:

Share

Apple pripravljen na mobilna omrežja 5G

Apple bo omejitev v spletni trgovini App Store postavil na 200 megabajtov.
Apple bo omejitev v spletni trgovini App Store postavil na 200 megabajtov.

Podjetje Apple je že od vsega začetka omejil velikost prenosa preko mobilnega omrežja v spletni trgovini App Store, in sicer za tako mobilne aplikacije kot mobilne igre. S tem je računalniški gigant želel uporabnike njihovih mobilnih naprav obvarovati pred visokimi stroški, ki bi lahko pri tem nastali. Uporabnik v praksi nima možnost zaobiti omenjene omejitve, zato mora v primeru, da je datoteka večja od omejitve, njegovo mobilno napravo priključiti na brezžično omrežje Wi-Fi.

V letu 2012, ko so mobilni operaterji najavili prihod omrežja 4G, je podjetje Apple prenos podatkov v spletni trgovini App Store omejil na 50 megabajtov. Leto dni kasneje je to omejitev povišal na 100 megabajtov, leta 2017 pa se je omejitev povečala že na 150 megabajtov. Ker pa vse več mobilnih operaterjev uvaja mobilno omrežje 5G, so se pri podjetju Apple odločili, da ponovno povišajo omejeno omejitev prenosa. Ta bo od sredine leta 2019 postavljena na 200 megabajtov.

Zaradi nove omejitve prenosa podatkov v spletni trgovini App Store preko mobilnega omrežja so mnogi poznavalci prepričani, da bi lahko bili novi telefoni iPhone združljivi z mobilnim omrežjem 5G. To bo sicer znano že letos jeseni, ko bo podjetje Apple javnosti razkrilo naslednike pametnih telefonov iPhone XS in iPhone XS Max.


Prijavi napako v članku