Računalništvo, telefonija
04.02.2017 14:17

Deli z drugimi:

Share

Apple premagal Samsung in prevzel lovoriko najboljšega prodajalca pametnih telefonov!

Podjetju Apple je končno uspelo premagati Samsung v številu prodanih pametnih mobilnih telefonov v enem četrtletju.
Podjetju Apple je končno uspelo premagati Samsung v številu prodanih pametnih mobilnih telefonov v enem četrtletju.

Pri podjetju Apple ponovno podirajo rekorde. Finančno analitično podjetje Strategy Analytics je namreč izdalo težko pričakovano poročilo o prodaji pametnih mobilnih telefonov v zadnjem četrtletju lanskega leta. Podjetju Apple je na presenečenje mnogih na področju števila prodanih mobilnih naprav v zadnjem četrtletju 2016 končno uspelo premagati večnega tekmeca Samsung, saj je skupno uspelo prodati 78,3 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone, konkurenčni Samsung pa je prodal »le« 77,5 milijonov pametnih telefonov. Na tretjem mestu s 44,9 milijoni prodanih pametnih mobilnih telefonov najdemo podjetje Huawei, kateremu sledijo OPPO (29,5 milijonov), Vivo (25,6 milijonov) in drugi (182,9 milijonov).

V zadnjem četrtletju lanskega leta je vsem prodajalcem pametnih mobilnih telefonov skupno uspelo prodati kar 438,7 milijonov izdelkov, kar je nekaj več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je bilo skupno prodanih 403 milijonov pametnih telefonov. V celotnem letu 2016 pa je prodajalcem skupno uspelo prodati 1,49 milijard pametnih mobilnih telefonov oziroma 50 milijonov naprav več kot v letu 2015. V letošnjem letu naj bi proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov uspelo prodati še več mobilnih naprav, pri čemer analitiki podjetja Strategy Analytics ponovno pričakujejo nadvlado podjetja Apple nad konkurenčnim Samsungom.

Tu je sicer potrebno še omeniti, da je v lanskem letu največ pametnih mobilnih telefonov prodalo podjetje Samsung, in sicer skupno kar 309,4 milijone primerkov. Na drugem mestu najdemo podjetje Apple, ki je skupno uspelo prodati 215,4 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Na tretjem mestu najdemo podjetje Huawei s 138,8 milijoni prodanih primerkov, sledijo pa mu še podjetja OPPO (84,6 milijonov prodanih naprav), Vivo (71,9 milijonov naprav) in drugi (668,1 milijonov prodanih pametnih mobilnih telefonov). Slednji podatek sicer kaže le na to, da je trg mobilne telefonije trenutno zelo razdrobljen, največ proizvajalcev pa pričakovano prihaja s Kitajske, devet telefonov od desetih pa poganja mobilni operacijski sistem Android.


Prijavi napako v članku