Operacijski sistemi
06.07.2016 16:04
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple bo uporabnikom omogočal, da se registrirajo kot donatorji organov

Mobilni operacijski sistem Apple iOS 9.3 vsaj zaenkrat obeta veliko!
Mobilni operacijski sistem Apple iOS 9.3 vsaj zaenkrat obeta veliko!

Zelo redko se zgodi, da se na trgu nahaja podjetje kateremu doseganje dobičkov ni izključni cilj. Lep primer takšnega podjetja je Apple, ki v tem trenutku ponuja najboljše pametne telefone, tablice in klasične računalnike. Konkurenca se vedno znova trudi, da bi Apple zasenčila a pri tem klavrno propade. Tokrat je tehnološki gigant znova pripravil storitev za katero se konkurenci ni niti sanjalo, da bi jo lahko ponudila.

S prihajajočim operacijskim sistemom iOS 10, ki bo uporabnikom brezplačno na voljo letos jeseni, se bo namreč mogoče uradno registrirati kot donator organov. Sprva bo funkcija na voljo zgolj na ameriškem trgu vendar ni dvoma, da se bodo pri Applu storitev ponudili tudi na ostalih trgih. Funkcija bo na voljo skozi aplikacije Health kjer bo možno zgolj s pritiskom enega gumba tudi uradno postati donator.

Apple v zadnjih letih vse več naporov usmerja k razvoju storitev namenjenim spremljanju in izboljševanju zdravja. Lep primer je aktualna posodobitev operacijskega sistema watchOS 3, ki bo tako kot iOS 10 na voljo letos jeseni. Vključuje dodatno aplikacijo s pomočjo katere bodo lahko uporabniki z dihalnimi vajami znižali trenutni stres. Prav tako je spremljanje telesne aktivnosti in porabe kalorij še bolj integrirano v samo uro. Jeff Williams, ki je pri Applu odgovoren za razvoj storitev na področju zdravja in zdravljenja, je v sporočilu za javnost napovedal še več podobnih ukrepov s katerimi želijo pri Applu razvijati nove storitve na omenjenem področju in tako uporabnikom ponuditi novo generacijo storitev in naprav s katerimi bodo lažje nadzorovali svoje zdravje.


Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku