Tablični računalniki
19.12.2011 10:45

Deli z drugimi:

Share

Apple nad Kindle Fire z manjšo tablico?

Apple se očitno boji tablice Amazon Kindle Fire!
Apple se očitno boji tablice Amazon Kindle Fire!

V sredini meseca novembra je Amazon ponudil v prodajo svoj prvi tablični računalnik Kindle Fire. Čeprav so se vodilni podjetja Apple iz novinca posmehovali, se ta danes prodaja kot vroče žemljice. Ta gre v prodajo celo bolje od zelo opevanega tabličnega računalnika Apple iPad 2. To sicer ne preseneča, saj za preračunanih 150 evrov dobimo zmogljiv 7-palčni oziroma 17,8 centimetrski tablični računalnik.

Zaradi odličnega povpraševanja po tablici Amazon Kindle Fire so se na svetovnem spletu že pojavila prva namigovanja, da bo v letu 2012 tudi podjetje iz Cupertina ponudilo v prodajo manjšo tablico. Ta naj bi bila opremljena z zaslonom s 7,85-palčno oziroma 20-centimetrsko diagonalo. Za proizvodnjo manjših zaslonov za novi tablični računalnik iPad naj bi poskrbeli partnerski podjetji LG Display in AU Optronics.

Letos naj bi bilo skupno prodanih kar 60 milijonov tabličnih računalnikov. Od tega naj bi bilo okoli 70-odstotkov Applovih tablic iPad. Ker strokovnjaki ocenjujejo, da se bo sredi leta 2012 povečalo povpraševanje po tablicah s 7-palčnimi in 8-palčnimi zasloni, se bo podjetje iz Cupertina na to seveda ustrezno pripravilo. Zaradi tega lahko manjši tablični računalnik iPad pričakujemo že naslednjo pomlad. Številni poznavalci ocenjujejo, da naj bi se ta prodajal kot za stavo.


Prijavi napako v članku