Tablični računalniki
19.07.2012 11:15
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple mora oglaševati, da Samsung ni kopiral iPada

Kdo je vam bolj "kul": Novi Apple iPad ali Samsung Galaxy Tab 10.1?
Kdo je vam bolj "kul": Novi Apple iPad ali Samsung Galaxy Tab 10.1?

V začetku junija je britanski sodnik Colin Birss, ki je odločal v patentnem sporu med podjetjema Apple in Samsung, izjavil, da je tablični računalnik iPad preveč dober, da bi ga lahko uporabniki »pomotoma« zamenjali za Galaxy Tab. Slednji namreč nima tako prefinjene in enostavne oblike kot iPad. S to določitvijo je podjetje Samsung dejansko ohranilo pravico prodaje tablic Galaxy Tab 10.1 na Otoku.

Apple je pred kratkim s strani sodnika Colina Birssa doletela še ena »kazen«, ki je vse njegove vodilne dobesedno spravila na noge. Podjetja iz Cupertina mora namreč pričeti z oglaševanjem, da Samsung ni kopiral njihovega tabličnega računalnika iPad. To izjavo mora Apple kar dolgih šest mesecev oglaševati na vseh svojih spletnih straneh, ki so namenjene kupcem iz Združenega kraljestva. In to še ni vse. To izjavo mora redno objavljati še v vseh večjih britanskih dnevnikih in časopisih.

V izjavi podjetja Apple mora biti seveda vključena še povezava na sodbo, ki jo je britanski sodnik Colin Birss izrekel v primeru patentne tožbe med Applom in Samsungom. Iz tega bo namreč vsakemu takoj razvidno, da Samsung pri načrtovanju tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1 ni kopiral iPada. Podjetje Apple je odločitev britanskega sodnika seveda sprejelo z grenkim priokusom. Njihov odvetnik, Richard Hacon, je pričakovano izrazil nezadovoljstvo nad odločitvijo britanskega sodnika. Z objavo izjave bo namreč podjetje iz Cupertina kar dolgih šest mesecev dejansko delalo brezplačno reklamo za izdelek konkurenčnega podjetja.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku