Telefoni
17.02.2013 08:05
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple izgubil blagovno znamko iPhone

Brazilske oblasti so odločile v prid lokalnega podjetja Gradiente Eletronica in mu dodelile izključno pravico do uporabe znamke iPhone. To pomeni, da podjetje Apple na hitro rastočem trgu ne bo smelo tržiti priljubljenih pametnih mobilnih telefonov iPhone.
Podjetje Apple v Braziliji zaradi kršitve registriranega imena ne sme tržiti pametnih mobilnih telefonov iPhone!
Podjetje Apple v Braziliji zaradi kršitve registriranega imena ne sme tržiti pametnih mobilnih telefonov iPhone!

Vodilni v podjetju Apple so končno le dojeli, da je potrebno tudi brazilska sodišča jemati smrtno resno, saj so mu ta pred kratkim odvzela pravico do uporabe blagovne znamke iPhone na brazilskih tleh. Brazilske oblasti so namreč odločile v prid lokalnega podjetja Gradiente Eletronica in mu dodelile izključno pravico do uporabe znamke iPhone za njegove pametne mobilne telefone, saj jo je to registriralo že leta 2000 oziroma kar sedem let pred podjetjem iz Cupertina.

Čeprav se je Apple na odločitev brazilskega sodišča pritožil, mu to po pričakovanjih ni ugodilo. Odločitev brazilskih oblasti bo podjetju iz Cupertina nedvomno povzročilo veliko gospodarsko škodo, saj to na hitro rastočem trgu ne bo smelo tržiti priljubljenih mobilnikov iPhone. Te bi lahko teoretično tržilo le pod pogojem, če bi mu uspelo skleniti dogovor s podjetjem Gradiente Eletronica o uporabi blagovne znamke iPhone, kar pomeni, da bi mu moralo za vsak prodani mobilnik odšteti določeno vsoto denarja.

Podjetje Gradiente Eletronica je možnost prodaje licence za trženje mobilnikov iPhone že zavrnilo in zatrdilo, da z Applom ne bo sklepalo nikakršnih dogovorov. Ker pa je denar sveta vladar in ker ima Apple ogromno denarja pod palcem, je po mnenju mnogih strokovnjakov dogovor še vedno mogoč.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku