Telefoni
15.04.2017 06:47
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vodič o tem, kako sam sestaviti iPhone 6S!

Inženir Scotty Allen je dokazal, da je mogoče pametni mobilni telefon iPhone 6S sestaviti v lastni režiji!
Inženir Scotty Allen je dokazal, da je mogoče pametni mobilni telefon iPhone 6S sestaviti v lastni režiji!

Navdušenec, heker in inženir iz Združenih držav Amerike Scotty Allen se je domislil nadvse zanimivega podviga, ki je navdušil mnoge ljubitelje tehnologije širom sveta. Inženir, ki že nekaj let živi v kitajskem mestu Shenzhen, je namreč sprejel izziv, da sam sestavi priljubljen Applov pametni mobilni telefon iPhone. Čeprav je možakar kaj kmalu spoznal, da najnovejšega pametnega mobilnega telefone iPhone 7 zaradi pomanjkanja sestavnih delov na črnem (neuradnem) trgu ne bo mogel sestaviti sam, ga to ni ustavilo. Ta je namreč sprejel odločitev, da sam sestavi pametni mobilni telefon Apple iPhone 6S, saj so rezervni deli zanj na voljo na praktično vsakem koraku, poleg tega so na kitajskem dostopni po nadvse ugodni ceni.


Inženir ameriških korenin je od različnih kitajskih »dobaviteljev« kupil originalno osnovno ploščo s procesorjem, sistemskim pomnilnikom in drugimi strojnimi komponentami. Poleg tega je od preprodajalcev dobil še gumb »domov«, spletno kamero, digitalni fotoaparat in vse ostale komponente. Poleg tega mu je na prostem trgu uspelo kupiti še ohišje, zaslon, baterijo in druge elemente, ki so bili ključni za sestavo pametnega mobilnega telefona iPhone 6S.

Možakar je za sestavo povsem delujočega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 6S potreboval slaba dva meseca, za tehnično pomoč in komponente pa je »zapravil« okoli preračunanih 280 evrov. To niti ni veliko glede na to, da je možakar na koncu imel v rokah povsem delujoči pametni mobilni telefon iPhone 6S s 16 gigabajti vgrajenega pomnilnika in mobilnim operacijskim sistemom iOS 9. Videoposnetek nadvse zanimivega projekta si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi http://bit.ly/DIY-iPhone-6S.


Prijavi napako v članku