Telefoni
05.03.2011 08:25
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple iPhone 5 z večjim zaslonom

Kot kaže, bodo iPhoni dočakali večji zaslon.
Kot kaže, bodo iPhoni dočakali večji zaslon.

Današnji pametni mobilni telefoni se velikokrat lahko pobahajo z velikim zaslonom. Podjetje Samsung bo na primer v kratkem poslalo na trg mobilnik i997 Infuse 4G, katerega zaslon meri kar 4,5-palca (11,4 centimetra). na trgu lahko najdemo tudi mobilnik HTC Desire HD s 4,3-palčnim (10,9 centimetra) zaslonom in še bi lahko naštevali. Do sedaj je podjetje Apple v svoje mobilne telefone iPhone vgrajevalo samo eno, relativno majhno, velikost zaslona. Ta je namreč znašala 3,5-palca (8,9 centimetra). Glede na zadnjo fotografijo mobilnega telefona iPhone 5, pa bo serija teh telefonov končno dočakala večji zaslon.

Najnovejša slika mobilnika iPhone 5 prikazuje, da naj bi se zaslon pri njem raztezal skoraj do samega roba okvirja in bil še nekoliko višji, pri tem pa se sama širina in višina mobilnika ne bi spremenili. Glede na prikazano sliko, naj bi velikost zaslona iPhone 5 tako znašala 4 palce (10,2 centimetra).

Pred časom so oživele tudi govorice o tem, da naj bi Apple izdal tudi majhen mobilnik iPhone 5 Mini. Če bi se njegov zaslon raztezal tako kot naj bi se pri iPhonu 5, potem bi bil tudi ta zelo uporaben, saj bi lahko ohranjal 3,5-palčno velikost zaslona. Kljub temu pa je prihod majhne verzije iPhona še vedno pod velikim vprašajem, saj je Apple še ni uradno napovedal.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku