Triki in nasveti
08.06.2011 13:15

Deli z drugimi:

Share

Apple iPad 2, Motorola Xoom in Samsung Galaxy Tab. Kdo je vzdržljivejši?

Nerodnim je zdaleč najbolj pisan na kožo tablični računalnik Samsung Galaxy Tab!
Nerodnim je zdaleč najbolj pisan na kožo tablični računalnik Samsung Galaxy Tab!

Tablični računalniki so med računalničarji zelo priljubljeni in se tako rekoč tržijo za med. Danes na trgu najdemo na desetine različnih proizvajalcev tablic, zato se računalničarji le stežka odločijo, kaj bodo kupili. Kljub temu gredo najbolj v promet trije tablični računalniki, in sicer Apple iPad 2, Motorola Xoom in Samsung Galaxy Tab.

Te tablične računalnike je zmogljivostno in funkcionalno težko primerjati med sabo, saj vsak ponuja nekaj zelo specifičnega (Apple iPad 2 na primer ponuja dolgo avtonomijo delovanja, medtem ko se Samsung Galaxy Tab lahko pobaha z izjemno prenosnostjo). Zaradi tega so se člani skupine ElectronicsBreak odločili preveriti njihovo trdnost oziroma vzdržljivost. Testiranje je potekalo tako, da so tablične računalnike spustili na tla iz dobrega metra, na način, da je bil zaslon obrnjen proti tlom.

Pri neobičajnem preizkusu trdnosti oziroma vzdržljivosti jo je najbolje odnesel tablični računalnik Samsung Galaxy Tab. Malo prask na Samsungovi tablici gre pripisati predvsem njegovi nizki teži in plastični zaščiti zaslona. Srebrno medaljo si je prislužila tablica Motorola Xoom. Kljub temu tablica po padcu ni bila več uporabna. Najslabše med vsemi se je odrezal Apple iPad 2. Videoposnetek preizkusa je na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/yA7me. Je preizkušanje potekalo v skladu z vašimi pričakovanju?


Prijavi napako v članku