Računalništvo, telefonija
10.03.2020 11:50
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije za sporočanje – najboljši pristop za trženje s strankami

Debbi Dougherty, vodja komuniciranja in B2B marketinga v družbi Rakuten Viber, ki je ena največjih svetovnih aplikacij za sporočanje, z več kot milijardo uporabnikov, o tem, zakaj je uporaba aplikacij za sporočanje najboljši pristop za trženje s strankami.
Aplikacije za sporočanje
Aplikacije za sporočanje

Družbeni mediji so za trgovce in blagovne znamke eden najmočnejših načinov za povezovanje in stike s strankami ter za nagovarjanje in sodelovanje z njimi. Niste prepričani? Poglejte si za primer kampanjo znane verige Starbucks, “Holiday Red Cup Campaign”, ki je na Twitterju ustvarila ogromno hrupa okoli vpeljevanja prepoznavnih sezonskih pijač te družbe v ponudbo. Z oglaševanjem akcije, da imajo stranke z nakupom ene od Starbucksovih prazničnih pijač priložnost za prejem brezplačne praznične skodelice za večkratno uporabo iz omejene serije, je Starbucks na dan začetka kampanje uspel na Twitterju zasesti prvi dve mesti na lestvici 10 najbolj omenjanih izrazov.

Medtem ko je Twitter za podjetja že dolgo priljubljeno spletno orodje za doseganje njihovih strank, so v zadnjem obdobju zagon na tem področju dobile druge vrste platforme: aplikacije za sporočanje. Trgovci lahko tako pri svojih marketinških naporih storijo korak naprej tako, da se skozi uporabo funkcionalnosti aplikacij za sporočanje povežejo z obstoječimi in prihodnjimi strankami in kreirajo »hype« okoli novih izdelkov, kampanj in predstavitev. Ta pristop se izkaže za precej pomembnega še posebej v času praznikov, ko morajo trgovci in blagovne znamke hitro ustvariti čim več hrupa v zvezi s časovno omejenimi izdelki in promocijami.

V nadaljevanju si bomo pogledali tri razloge, zakaj so aplikacije za sporočanje za prodajalce in blagovne znamke pri izvajanju njihovih tržnih prizadevanj najboljša izbira med spletnimi platformami:

Pomen 1: 1 Povezave

Trgovci se morajo konstantno osredotočati na ustvarjanje pomembnih trenutkov. In strankam nič ne vzbuja občutka cenjenosti in spoštovanja bolj kot blagovna znamka, zaradi katere se počutijo, kot da so edine v prostoru. Medtem ko platforme za t.i. izhodni oz. »outbound« marketing, kot je Twitter, prodajalcem ponujajo priložnost, da se pogovarjajo z množicami, pa aplikacije za sporočanje delujejo ravno v nasprotni smeri, tako da se osredotočajo na spodbujanje strankam pomembnih, t.i. ena-na-ena, odnosov. Zakaj je to pomembno? Namreč, ko se blagovna znamka lahko neposredno poveže s stranko, se vzpostavijo in krepijo močnejši odnosi med znamko in stranko obenem pa je verjetnost, da bo prišlo do zvestobe blagovni znamki, večja.

Obogatitev uporabniške izkušnje

Napake se zgodijo, nobena blagovna znamka ali trgovec ni imun nanje. Ne glede na to, ali je napaka majhna ali ogromna, je ključ do odpravljanja težav in preprečevanja nezadovoljstva kupcu zagotoviti zanesljivo platformo za izražanje njegovih frustracij, razočaranj in pomislekov na način, ki mu zagotavlja, da ga blagovna znamka sliši. Najpomembneje pa je, da ima možnost to storiti na mestu, kjer ve, da ga ne bodo prezrli. In aplikacije za sporočanje omogočajo ravno to – strankam namreč zagotavljajo zasebno platformo za neposredno, obojestransko komunikacijo s trgovcem.

Razlikovati se od konkurence, biti drugačen

Z vključitvijo aplikacij za sporočanje v svoje tržne strategije se lahko trgovci razlikujejo od konkurentov. Podjetja so vse prepogosto usmerjena v doseganje največjega možnega števila ljudi, pri čemer puščajo strankam občutek, da niso nič drugega kot številka. Podjetja imajo priložnost , da so drugačna od konkurentov in kupcem pokažejo, da so blagovna znamka, ki jim je mar – da se zanimajo za to, kaj je strankam všeč, kaj jim ni, in kakšne preference imajo. To trgovcem omogoča bolj usmerjeno trženje, ki lahko na koncu poveča njihov dobiček.

V praznični sezoni 2020 si bodo stranke prizadevale poslovati z blagovnimi znamkami, ki podpirajo njihove potrebe. Ko gre za komunikacijo s strankami, bi morali trgovci oceniti svoj pristop k aplikacijam za sporočanje in začeti ugotavljati, kako lahko ustvarijo boljše okolje za komunikacijo ena na ena, obogatijo izkušnjo s strankami in se razlikujejo od konkurentov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p
Za več informacij so vam na voljo pri Agencija odmev damijan nacevski s.p
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več