Strojna oprema
05.12.2006 07:52
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AOC osvežil modelno paleto LCD-monitorjev


Sveži 19-palčnež.

AOC je pripravil tri nove LCD-monitorje velikosti 17 in 19 palcev, ki jih bodo najbolj veseli domači in poslovni uporabniki. Gre za t.i. SoHo segment trga, kjer je poleg dobrih tehničnih lastnosti izdelkov še kako pomembna tudi cena. Slednja bo za novince še posebej ugodna, a ne na račun varčevanja. Sam dizajn monitorjev je namreč všečen in srebrnočrna barvna kombinacija bo pritegnila marsikaterega kupca.

Nova 17-palčna modela AOC 172S in 174F se lahko pohvalita z zelo tankim ohišjem, ki ne pripomore zgolj k lepšemu izgledu, temveč odpravlja tudi morebitne prostorske težave uporabnikov. Eleganca monitorjev je še dodatno poudarjena s samim dizajnom, izdelka pa sta odeta v privlačno srebno barvno kombinacijo. Zaslona, katerih diagonala meri 43,2 cm, premoreta dobro kontrastno razmerje 600 : 1 (oz. 500 : 1) ter svetilnost 270 (oz. 300) cd/m2, kar pomeni, da prikazujeta ostro in barv polno sliko tudi v manj idealnih pogojih in delovnih okoljih. Nizek odzivni čas, proizvajalec navaja 8 ms, naredi dober vtis tako pri igričarjih kot tudi poslovnih uporabnikih. Model AOC 174F je malce dražji od modela 172S, razliko v ceni pa opravičuje z vgrajenim slojem proti bleščanju. Družba AOC pa skrbi tudi za varstvo okolja, zato sta novinca izredno varčna, saj med delovanjem porabita do vsega 37 W električne energije.


Eleganca v vstopnem razredu.

Novi AOC 193SW se uvršča v razred namiznih monitorjev z razmerjem stranic 16 : 10 in zmore prikazati sliko v ločljivosti 1.440*900 točk (WXGA) s svetilnostjo 300 kandel. Bolj kot na tehnične podatke novi AOC stavi na svojo podobo in prikazano sliko. Sam dizajn monitorja je všečen; navduši izjemno tanek rob, srebrno-črna barvna kombinacija pa bo pritegnila marsikaterega kupca. Monitor je prvenstveno namenjen poslovnim in domačim uporabnikom, ki računalnik uporabljajo za različne namene – za delo z dokumenti, igranje iger in seveda gledanje filmov. Prav slednje je pravi užitek, saj razmerje stranic 16 : 10 pomeni, da bomo bistveno bolje izkoristili zaslonsko površino, ki pri klasičnih zaslonih (z razmerjem 4 : 3) ostane neizkoriščena. Uporabniki bodo znali ceniti tudi poseben protirefleksiven sloj, ki preprečuje, da bi se ob različnih virih svetlobe iz okolja slika na monitorju bleščala.


Prijavi napako v članku