Računalništvo, telefonija
06.03.2020 10:48

Deli z drugimi:

Share

Android na pametnih mobilnih telefonih iPhone!

Android na pametnih mobilnih telefonih iPhone!
Android na pametnih mobilnih telefonih iPhone!

Skupini računalniških zanesenjakov iz skupine Correlium je nedavno uspel izjeme podvig, saj jim je uspelo namestiti mobilni operacijski sistem Android na iPhone. Za ta podvig sta bila uporabljena Applova starejša pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Tu seveda gre za napredno hekanje pametnega mobilnega telefona iPhone, kar pomeni, da Android za iPhone ni ravno primeren kot mobilni operacijski sistem za vsakodnevna opravila in delo.

Za ta namen je skupina računalniških zanesenjakov iz skupine Correlium pripravila projekt Project Sandcastle, ki je trenutno v poskusni fazi. Nekoliko prirejeni mobilni operacijski sistem Android lahko namestimo na vse naprave iPhone, ki so bile oklenjene s hekerskim orodjem checkra1n (https://checkra.in/), saj ta omogoča dostop do zagonskega dela pametnega mobilnega telefona iPhone. S tem bomo imeli možnost namestitve polovično delujočega sistema Android, ki trenutno deluje le na napravah iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Kmalu pa naj bi bila zagotovljena podpora še za novejše modele telefonov iPhone.

Več informacij o nadvse zanimivem projektu Project Sandcastle skupine Correlium je na voljo na spletni povezavi https://projectsandcastle.org/. To so na voljo tudi navodila, kako namestiti mobilni operacijski sistem na pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Ker gre tu za grob poseg v samo delovanje Applove naprave, je ta postopek seveda primeren predvsem za naprednejše uporabnike. Manjša napaka lahko namreč povsem onesposobi vaš Applov pametni mobilni telefon, ki bo s tem postal povsem neuporaben.


Prijavi napako v članku