Računalništvo, telefonija
05.03.2018 06:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 8 Oreo po številnih zapletih končno na voljo za vse lastnike telefona Galaxy S8!

Telefona Galaxy S8 in Galaxy S8+ sta končno prejela Android 8 Oreo, ki deluje tako, kot mora!
Telefona Galaxy S8 in Galaxy S8+ sta končno prejela Android 8 Oreo, ki deluje tako, kot mora!

Lastniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+ z operacijskim sistemom Android 8 Oreo resnično niso imeli sreče, saj je bila njegova razpoložljivost počasna in zelo turbulentna. Ta je bil sicer za uporabnike narejen že novembra lani, vendar ga je moralo podjetje Samsung zaradi številnih težav večkrat preklicati. Pred kratkim pa so ga končno dobili vsi uporabniki priljubljenih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+ širom sveta in sicer lastniki modela SM-G960F. Ta naj bi odslej deloval brez težav in uporabnikom prinaša številne nove možnosti.

Po namestitvi mobilnega operacijskega sistema Android 8.0 Oreo na pametne mobilne telefone Galaxy S8 in Galaxy S8+ bodo ti postali še uporabnejši. Kot prvo bo novost prinesla izboljšano porabo električne energije, kar seveda posledično pomeni daljše delovanje mobilnih naprav. Pri tem seveda ne gre spregledati niti urejanje obvestil glede na kategorije, kar pomeni, da različne aplikacije lahko uporabniku pošiljajo obvestila o podobnih stvareh in da ista aplikacija lahko ponuja obvestila iz različnih kategorij. Tu izstopa tudi možnost »slike v sliki«, ki bo uporabniku omogoča gledanje videoposnetkov medtem ko upravlja z drugimi aplikacijami na isti mobilni napravi.

Z namestitvijo mobilnega operacijskega sistema Android 8.0 Oreo bodo lastniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+ prejeli še nekaj novih možnosti, ki so del paketa Samsung Experience 9.0. Med njimi najdemo izboljšano varnost, vključno s prijavnimi mehanizmi (prijava z obrazom, prstnim odtisom ali skeniranjem očesa), boljši način upravljanja z obvestili in izboljšano tipkovnico. Poleg tega tu najdemo še izboljšano odzivnost naprave, izboljšan sistem za upravljanje z oblačno storitvijo Samsung Cloud, boljšo funkcijo iskanja naprave in še mnogo več.

Nadgradnja mobilnega operacijskega sistema Android za telefona Galaxy S8 in Galaxy S8+ je pričakovano na voljo prek sistema OTA (Over The Air), kar v praksi pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbela kar mobilna naprava sama. O nadgradnji nas bosta na svetovni splet povezana mobilna telefona obvestila takoj, ko bo mobilni operacijski sistem na voljo za prenos. Razpoložljivost lahko seveda preverite tudi ročno.


Prijavi napako v članku