Triki in nasveti
14.12.2014 09:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 5.0 Lollipop za Galaxy S4

Android 5.0 Lollipop se več kot odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S4.
Android 5.0 Lollipop se več kot odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S4.

Izjemna novica za vse, ki uporabljate Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S4. Po številnih oznanilih, zamudah in preklicih je južnokorejski gigant zanj skupaj s podjetjem Google le pripravil uradno različico težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema Android 5.0 Lollipop. Čeprav ne gre za najnovejšo nadgradnjo Androida (inačica 5.0.1), so uporabniki zastarelega mobilnika le pridobili funkcije, ki so bile doslej na voljo le za novejši model Galaxy S5.

Operacijski sistem Android 5.0 Lollipop bo lastnikom pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S4 nedvomno prinesel veliko uporabnih novosti. Med njimi najdemo nov grafični vmesnik za številne prednameščene programe, minimalistične gumbe za upravljanje in okrogle ikone. Nadvse zanimiv je tudi prenovljen sistem za obvestila, ki se uporabnikom prikazujejo v obliki pojavnega okna med uporabo aplikacije ali igranjem igre. Precejšnjih izboljšav pa sta bila deležna še zaslon za zaklep in skorajda dvakratna pohitritev delovanja v primerjavi z zdajšnjo različico 4.4 KitKat. Nič manj zanimiv ne bo niti spremenjen način upravljanja s pomnilniško kartico microSD.

Mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop je trenutno sicer na voljo le za pametne mobilne telefone Samsung Galaxy S4, ki so bili kupljeni na spletnem portalu Google Play. Zaradi tega so številni strokovnjaki prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj bo nadgradnja na voljo tudi za tiste uporabnike, ki so mobilnik Samsung Galaxy S4 kupili v prosti prodaji. Po neuradnih podatkih naj bi se to zgodilo konec januarja.


Prijavi napako v članku