Digitalizacija
Poslovne rešitve
28.05.2021 09:23
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Analitik – slovenska aplikacija za podatkovno analizo

Osrednji motiv vsakega uspešnega podjetja so stranke. Če želite pridobiti in obdržati stranke, morate z njimi komunicirati in graditi odnose. Na srečo imate že vse potrebne podatke, potrebujete le še orodje, ki vam bo pomagalo najti vrednost v tem labirintu informacij.
S pametnim orodjem Analitik boste pretekle podatke spremenili v uspešno prodajno strategijo.
S pametnim orodjem Analitik boste pretekle podatke spremenili v uspešno prodajno strategijo.

Ko gre za merjenje uspeha, podjetja najprej preučijo svojo bazo strank, podatke o prodaji in bodoče napovedi. To so vsi pomembni kazalniki napredka, toda slika s tem še zdaleč ni popolna. Ali te številke pojasnjujejo, kdo kupuje vaš izdelek? Ali pojasnijo, kdaj in zakaj pridobivate ali izgubljate stranke? Ali vam povedo, kaj morate storiti, da boste v prihodnosti ostali konkurenčni?

Ključnega pomena je dobra analitika podatkov. S pridobljenimi vpogledi lahko podjetja z gotovostjo poskrbijo za svoje stranke, optimizirajo vire in inovirajo v skladu s spreminjajočem se trgu. Skratka, analiza podatkov vam lahko pomaga preoblikovati interakcijo s strankami, učinkoviteje tržiti in navsezadnje povečati prodajo vašega podjetja. V večini primerov se podjetja ustrašijo tega izziva, a s pomočjo inovativne slovenske aplikacije Analitik podjetja NB3 je dekodiranje podatkov postalo lažje kot še nikoli do sedaj.

Kaj je Analitik?

To je pametno orodje za analizo poslovnih dogodkov, ki vam podatke spremeni v nekaj oprijemljivega. Aplikacija je namenjena uporabnikom programa Vasco Fakturiranje (FAW, FAWLT ali FAWS) in Vasco eApi. Omogoča vam segmentacijo podatkov. Če ne veste, kaj to pomeni, pomislite, ali ste se kdaj vprašali naslednja vprašanja:

  • Kateri kupci kupujejo več/manj v primerjavi s prejšnjim obdobjem?
  • Katerim izdelkom je najbolj zrastla/padla prodaja in kateri kupci jih kupujejo?
  • Kateri kupci kupujejo artikle z najvišjo razliko v ceni (RVC)? Kakšen je trend?
  • Ali je kupec tudi plačnik?
  • Kakšni so trendi nabave?

Ena najbolj očitnih prednosti analize prodajnih podatkov je sposobnost predvidevanja prihodnje prodaje. Namesto, da si postavljate ambiciozne nedosegljive cilje, si lahko s preteklimi podatki postavite dosegljive in realistične cilje.

Spodbuja prilagodljivost tržnim spremembam

Na tem hitro razvijajočem se trgu še nikoli ni bilo bolj pomembno, da podjetja ostanejo prilagodljiva. Ker je pridobivanje novih strank vedno težje, vse več podjetij usmerja svoje vire v zadrževanje obstoječih strank, kar pa ni lahka naloga. Z aplikacijo Analitik boste imeli veleprodajo vedno v svojem žepu. Mobilna zasnova vam omogoča, da kjer koli in kadar koli preverite stanje poslovnih procesov in jih primerno prilagodite. Na voljo imate pregled partnerske nabave in prodaje ter artiklov po poljubnih obdobjih.

Dobili boste vpogled v prodajo in jo razvrstili po prodajni vrednosti, maržah, RVC-ju in količini med obdobji. Ne glede na vašo panogo, Analitik vam bo pomagal razumeti vedenje strank in napovedati, kako se lahko to vedenje spremeni v prihodnosti.

Zakaj izbrati Analitik?

Podatkovna analiza je ključni gradnik na poti, da postanete uspešno podjetje, ki je usmerjeno na kupca. Aplikacija Analitik vam pomaga razvozlati labirint podatkov, s katerimi boste prepoznali vzorce vedenj vaših strank in trga. Tako boste povečali svoj tržni učinek in imeli možnost prilagoditve svojih delovnih procesov.

Uporaba same aplikacije je zelo enostavna. Za delovanje potrebujete le Apple napravo in mesečno naročnino ter slediti tem trem korakom:

  • V Vasco eAdmin odpreš uporabnika za dostop do podatkov
  • V FAW greš v meni 8.5.E.1 in poženeš z vsemi kljukicami
  • Preneseš nastavitve iz https://www.nb3.si/dl/analitikNastavitve.zip in jih uvoziš v Vasco FAW v meni 8.5.B.2

Vsaka pot uspešnega podjetja, ki temeljih na podatkih, je dolga in polna ovir. Toda z aplikacijo Analitik ste pripravljeni tudi na najmanjše spremembe na trgu.

Aplikacijo si lahko naložite na uradni Apple trgovini. Več informacij o slovenski aplikaciji Analitik vas čaka na spletni strani nb3.si ali elektronskem naslovu uros@nb3.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Analitik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več