Triki in nasveti
22.05.2015 15:23
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši emulator za Android?

Aplikacije Android se s programsko opremo AMIDuOS več kot odlično prilegajo osebnim računalnikom Windows.
Aplikacije Android se s programsko opremo AMIDuOS več kot odlično prilegajo osebnim računalnikom Windows.

Mobilne naprave Android so iz dneva v dan bolj priljubljene. K uspehu mobilnega operacijskega sistema seveda pomemben delež prispeva portal Google Play, saj na njem najdemo že več milijonov raznovrstnih aplikacij in računalniških iger, ki so večinoma brezplačne. Pri programski hiši Megatrends pa so poskrbeli za to, da lahko mobilno programsko opremo za Android uporabljamo še na običajnih računalniških sistemih. Njihova programska oprema AMIDuOS je na voljo za prenos na spletnem naslovu bit.ly/AMIDuOS in jo trenutno lahko uporabljamo na osebnih računalnikih Windows.

Programska oprema AMIDuOS uporabniku sicer trenutno ponuja mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 (kmalu naj bi bila na voljo nadgradnja na Android 5.0 Lollipop), a gre za enega izmed najboljših in najbolj odzivnih emulatorjev za Android. V navezavi s programom lahko uporabljamo tudi vse računalniške periferne enote, kar še dodatno olajšuje upravljanje z mobilnimi aplikacijami in igrami. Poleg tega je omogočena še povezava med osebnim računalnikom ter pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki Android. Program AMIDuOS lahko brezplačno uporabljamo mesec dni, nato bomo morali zanj odšteti preračunanih devet evrov.

Za uporabo najboljšega emulatorja za Android potrebujemo računalnik Windows, ki je opremljen s procesorjem z možnostjo virtualizacije, grafično kartico s podporo za OpenGL 3.0, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vsaj dvema gigabajtoma prostora na disku. Če boste pri namestitvi ali uporabi novosti naleteli na težave, pa se po pomoč in nasvete seveda lahko kadarkoli zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku