Računalništvo, telefonija
12.08.2019 08:01
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Algoritem, ki ve, kdaj je treba popiti skodelico kave

2B-Alert-Web napove, koliko časa je človek lahko buden, glede na to, koliko je spal in koliko kave je popil.
2B-Alert-Web napove, koliko časa je človek lahko buden, glede na to, koliko je spal in koliko kave je popil.

Pitje kave je za večino pravi obred. Dan namreč stežka začnemo brez priljubljene skodelice dobre kave, pri čemer jo ponavadi vedno pijemo ob določenih urah, med listanjem časopisa ali brskanjem po svetovnem spletu. Ker pa kavo pijemo tudi z namenom, da ostanemo budni, so ameriški strokovnjaki izvedli posebno raziskavo o tem, koliko kofeina je dejansko potrebnega, da se telo posameznika “prebudi”.

Omenjeni raziskovalci so dejansko preučevali, kako pomanjkanje spanja vpliva na budnost prostovoljcev in učinkovitost ter koliko kofeina dejansko pozitivno vpliva nanje. Rezultat raziskave je spletno orodje, ki vam pomaga nadzorovati in zmanjšati vnos kofeina, v pomoč pa je tudi pri vzdrževanju budnosti. Preveč kofeina lahko namreč negativno vpliva na našo učinkovitost in zbranost.

Spletno orodje 2B-Alert-Web je na voljo na spletni povezavi shorturl.at/bgoF2 in napove, koliko časa je človek lahko buden in zbran, glede na to, koliko je spal in koliko kave je popil. Čeprav je bilo omenjeno spletno orodje razvito za ameriško vojsko, ga lahko uporablja kdorkoli. Preprosto se registrirajte s svojim elektronskim poštnim naslovom in vnesite svoje podatke. Namenski algoritem pa bo naredil vse ostalo.


Prijavi napako v članku