Računalništvo, telefonija
31.03.2012 08:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ameriška norost na izdelke Apple

Apple je doslej poslal na trg že kar nekaj revolucionarnih izdelkov.
Apple je doslej poslal na trg že kar nekaj revolucionarnih izdelkov.

V ameriškemu podjetju Apple se zahvaljujoč izdelkom, kot so iPhone, iPad, iPod ter iMac, že dlje časa cedita med in mleko. Izdelki tega podjetja so popularni po celem svetu, najbolj priljubljeni pa so, sodeč po novi raziskavi, na domačem trgu. Gre za raziskavo, ki sta jo v sodelovanju izvedla analitično podjetje Hart Research Associates ter analitik Bill McInturff. Omenjena naveza je v njej med drugim ugotovila, da ima kar polovica ameriških domov vsaj en Applov izdelek, v prenekaterem izmed njih pa lahko najdemo tudi več kot samo enega.


Raziskava je podala še kar nekaj podrobnejših informacij v zvezi z ameriško navdušenostjo nad Applovimi izdelki. 77 odstotkov Američanov, ki letno zaslužijo 75.000 dolarjev (55.758 evrov) ali več, si lasti enega ali več Applovih izdelkov. Tisti z nižjimi prihodki pričakovano nekoliko redkeje posegajo po Applovih izdelkih. Med tistimi, katerih letni prihodki znašajo 30.000 dolarjev (22.303 evrov) ali manj, je “le” 28 odstotkov takih, ki si lastijo enega ali več Applovih izdelkov.


Pričakovano so mlajši Američani precej bolj navdušeni nad Applovimi tehnološkimi napravami. Med tistimi, ki so stari med 18. in 49. letom, je 63 odstotkov takih, ki si lastijo vsaj en Applov izdelek. Med tistimi, starimi med 50. ter 64. letom, je takšnih 50 odstotkov, med tistimi, starejšimi od 65. leta, pa 26 odstotkov.


Prijavi napako v članku