Strojna oprema
18.05.2006 12:10
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ambilight za boljše televizorje

Napredek pri LCD televizorjih je očiten. Med največje inovatorje spadajo Philipsovi. Njihova tehnologija Ambilight za televizorjem osvetljuje prostor (steno) z ustrezno svetlobo glede na prikazano sliko in tako ustvarja odličen ambient za gledanje filmov, saj je lažje spremljati TV-program, pa tudi dnevna soba se tako pokaže v povsem novi luči.

Na tržišče namreč prihaja nov model Ambilight FlatTV aparat s tehnologijo Ambilight na vseh štirih robovih zaslona. Ambilight Full Surround nudi prav dramatične barvne in svetlobne efekte na vseh straneh zaslona in tako gledalca še bolj pritegne k spremljanju dogajanja na zaslonu. Rezultat je razburljivo okolje, ki postavlja nove dimenzije v pojmovanju domače zabave. Za izboljšanje užitka pri gledanju televizije z barvnimi efekti,

ustvarja Ambilight 2 Channel dvostransko (stereo) neodvisno oddajanje svetlobe v prostor. Barvna nastavitev omogoča izbiro, da se prostorske barve skladajo z barvo na posamični strani zaslona, ali pa z obema stranema hkrati. Ambilight 2 Channel ima tudi večjo moč oddane barvne svetlobe in novo programsko opremo, ki omogoča natančno ujemanje barv na zaslonu z v prostor oddanimi barvami.

Poleg Ambilight Full Surround (4-stranski model) nadaljuje Philips svojo linijo proizvodov še z Ambilight Surround (3-stranski model). Nova Ambilight linija zaslonov z diagonalami dimenzij od 94 do 127 cm stopnjuje moč

Ambilight tehnologije do že kar dramatične napetosti. Philipsovi novinci so tako najboljši približek kinematografskim dimenzijam.


Prijavi napako v članku