Življenjski slog
23.04.2021 14:30
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon v Londonu odprl svoj prvi frizerski salon

Amazon se spušča v industrijo lepote in nege, in sicer s prvim visoko tehnološkim frizerskim salonom. Ta bo opremljen s tehnologijo navidezne resničnosti, QR kodami in pa tudi nekoliko bolj tradicionalnimi pristopi.

Salon, katerega bo Amazon odprl v Spitalfieldsu v vzhodnem Londonu, bo opremljen z ogledalom s tehnologijo navidezne resničnosti. To ogledalo bo strankam še preden se odločijo za tretma pokazalo končni rezultat, na primer različne barvne kombinacije in frizure.

Verjetno je že vsak izmed nas bil pri frizerju, ki je na raznih koncih imel številne predvsem “lifestyle” revije kajne? Amazonov frizerski salon bo imel te revija na tablicah. Poleg visoke tehnologije pa bodo na voljo tudi bolj tradicionalni pristopi, klasično striženje, sušilniki za lase in tako naprej.

V Amazonovih frizerskih salonih bodo delali frizerji neodvisne londonske franšize Neville Hair & Beauty.

Kot lahko vidimo na zgornji sliki bodo lahko stranke salona s skeniranjem QR kod pod izdelki te direktno na Amazonu tudi kupile.

Salon bodo prvi preizkusili Amazonovi zaposleni

Najprej bodo “testne frizure” deležni Amazonovi zaposleni, v naslednjih tednih pa naj bi se salon tudi uradno odprl. “Ta salon smo zgradili za to, da stranke lahko uživajo v najboljši tehnologiji, produktih in izkušenih stilistih v industriji“, pravi regionalni menedžer Amazona za Veliko Britanijo, John Boumphrey. “Želimo si, da ta edinstvena lokacija postane pomembno stičišče z našimi strankami, prav tako pa bomo z našimi saloni še boljše sodelovali z industrijo in testirali nove tehnologije“, še dodaja.

Amazonov frizerski salon v Spitalfieldsu je “eksperimentalni” in trenutno ni uradnih načrtov, da bi se število salonov povečevalo.

Manjši saloni niso zadovoljni

Lastniki manjših neodvisnih frizerskih salonov se Amazonove konkurence bojijo. Za BBC je kar nekaj lastnikov povedalo, da si želijo, da se Amazon drži svojega posla, njim pa naj pusti, da opravljajo svoje delo. “Frizerski saloni so v času pandemije utrpeli veliko škodo, medtem ko je Amazon zaslužil ogromno denarja. Pri frizerstvu ne gre za tehnologijo, temveč za človeško interakcijo“, prav Jan Mercan, ki bodi salon Hair Therapy v Londonu.

Novica o Amazonovem frizerskem salonu je prišla za odprtjem treh Amazon Fresh trgovin. Stranke v Amazon Fresh trgovini ob prihodu poskenirajo QR kodo z aplikacijo in njihovi nakupi se avtomatsko seštevajo s pomočjo kamer in senzorjev. Račun dobi stranka prav tako direktno v aplikacijo, brez prodajalcev in čakanja v vrstah.

Vas zanima več iz te teme?
Amazon

Prijavi napako v članku