Računalništvo, telefonija
28.12.2009 08:10

Deli z drugimi:

Share

Amazon v letošnjem decembru beleži zelo dobro prodajo

Prodaja Amazona je letošnjega decembra kljub recesiji vse prej kot slaba.
Prodaja Amazona je letošnjega decembra kljub recesiji vse prej kot slaba.

Zelo poznana spletna prodajalna Amazon.com je objavila podatke o prodajanosti njihovih artiklov. Ni presenetljivo, da se najbolje prodaja njihov e-bralnik Kindle, ki je postal tudi najbolj prodajan darilni artikel v Amazonovi zgodovini. Zanimiv je tudi podatek, da so na dan božiča prvič zabeležili višjo prodajo elektronskih knjig za Kindla kot običajnih fizičnih knjig. Žal natančnejših informacij o prodajalnosti Kindla in knjig niso podali.

Najbolj prodajan dan v tem mesecu je bil sicer 14. december, ko so kupci naročili kar 9,5 milijona najrazličnejših artiklov, kar znaša kar 110 artiklov na sekundo. V času od 15. novembra do 19. decembra so šli poleg omenjenega Kindla med elektronskimi napravami najbolj za med še multimedijski predvajalniki Apple iPod Touch 8GB ter navigacijska napravica Garmin Nuvi 260W. Od programske opreme so se je najbolj prodajali Microsoft Office Home in Student 2007, Adobe Photoshop Elements 8 ter Microsoft Office 2008 za računalnike Mac. Med video igrami je šel najbolj v prodajo Wii Fit Plus, sledita pa mu igri New Super Mario Bros. ter Call of Duty: Modern Warfare 2. Omenimo pa lahko še najbolj prodajane mobilnike in dodatke, povezane z njimi, kjer je prvo mesto zasedla Nokia 5800 XpressMusic (odklenjena), drugo slušalka Plantronics 510 Bluetooth, tretje pa BlackBerry Bold 9700.

Amazon je v svojem poročilu podal še nekatere zanimive podatke. Če bi vse računalnike, ki so bili prodani v letošnjih božičnih praznikih, postavili enega na drugega, bi merili v višino dvakrat toliko, kot je visok Mount Everest. Potrošniki so v tem času kupili tudi toliko iPoud Touch 8GB napravic, da bi lahko kar 442 let ena za drugo predvajale glasbo.


Prijavi napako v članku