Računalništvo, telefonija
10.05.2016 15:35
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ALTA Invest že tretjič zapored najboljša borzna hiša v Sloveniji

ALTA Invest že tretjič zapored najboljša borzna hiša v Sloveniji
ALTA Invest že tretjič zapored najboljša borzna hiša v Sloveniji

ALTA Invest je po izboru ugledne britanske finančne publikacije EMEA Finance že tretje leto zapored postala najboljša borznoposredniška družba v Sloveniji, drugo leto zapored pa je prejela tudi naziv najboljšega upravljavca premoženja v Sloveniji.


»ALTA Invest je ponovila uspeh iz lanskega leta in ponovno postala najboljši upravljavec premoženja ter najboljši borzni posrednik v Sloveniji. Vodilni položaj na Ljubljanski borzi, kjer so lani dosegli 33-odstotni tržni delež, so uspešno povezali z dejavnostjo upravljanja premoženja. Sredstva v upravljanju skupine so se zvišala na 330 milijonov evrov, število strank pa na skoraj 60.000,« je ob podelitvi nagrade povedal založnik revije EMEA Finance Christopher Moore in dodal: »ALTA Invest se ponaša tudi z vodilno vlogo v Sloveniji tudi pri izdajah obveznic in komercialnih zapisov. Družba je v tem pogledu zagotovo zaslužen zmagovalec in pomemben igralec na slovenskem trgu, na katerega lahko računaš.«


»Že ob ustanovitvi ALTE smo se odločili, da bomo naše stranke vedno postavili na prvo mesto. ALTI zaupa že okoli 60.000 domačih in tujih vlagateljev. Med temi so poleg številnih malih vlagateljev tudi priznane domače in tuje banke, zavarovalnice, pokojninske družbe, domače in tuje družbe za upravljanje in drugi institucionalni vlagatelji, ki zahtevajo najboljšo možno storitev. ALTA Invest je tako danes ena izmed finančno najbolj trdnih slovenskih finančnih institucij z zelo visoko bonitetno oceno. Družba celotno poslovanje financira z lastnimi viri oziroma brez bančnih posojil in tega ne nameravamo spremeniti. Zavedamo se namreč, da je v finančni industriji visoka kapitalska ustreznost in finančna moč izrednega pomena, saj zagotavlja varno in stabilno poslovanje, « je ob prejemu nagrade povedal predsednik upravnega odbora ALTE Invest in izvršni direktor ALTA Skupine Aleš Škerlak.


»Priznanje odraža dosežke v minulem letu, ko smo bili po višini ustvarjenega prometa na Ljubljanski borzi na prepričljivem prvem mestu. Skupno smo v letu 2015 za naše stranke posredovali pri kar 158.000 borznih poslih v skupni vrednosti 2,8 milijarde evrov. Brez številnih inovacij, razvoja, prizadevnosti zaposlenih in poudarka na strankah takšni rezultati zagotovo ne bi bili dosegljivi. Nagrada je tako priznanje za preteklo delo, obenem pa tudi dodaten izziv za prihodnost,« je še dodal Matjaž Albreht, izvršni direktor ALTE Invest.


EMEA Finance je finančna publikacija, ki vsako leto ocenjuje finančne družbe v Evropi, Afriki in na Bližnjem Vzhodu v različnih kategorijah in tako nagradijo najbolj kakovostna in inovativna podjetja. Finančne institucije nominirajo njihove stranke in druge družbe, končen izbor pa je narejen s strani neodvisne ekipe EMEA Finance. Izbor najboljše banke, investicijske banke, upravljavca premoženja in borzno posredniške hiše za posamezno državo temelji na oceni storitev in produktov, ki jih ponujajo posamezne finančne institucije. Zmagovalci posameznih kategorij so tisti, ki so na področju finančnih produktov in storitev najbolj inovativni in hkrati zagotavljajo najbolj kvalitetno in profesionalno obravnavo svojih strank.


Prijavi napako v članku