Strojna oprema
29.10.2007 08:19

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis z novimi brezžičnimi usmerjevalniki

Allied Telesis je najavil novo serijo brezžičnih usmerjevalnikov za zunanjo uporabo. Serija WR4500 je namenjena uvajanju hitrih spletnih povezav na področjih, kjer ni storitev DSL. Prav tako pa novi usmerjevalniki omogočajo vzpostavitev dostopovnih točk na javnih mestih. Na voljo so tri naprave za različne potrebe strank.

AT-WR4542 je zunanji 5-gigaherčni brezžični usmerjevalnik z vgrajeno anteno, medtem ko sta AT-WR4561 in AT-WR4562 opremljena z eno- ali dvopasovno radijsko enoto za uporabo v stavbah ali na prostem. Poleg zanesljive usmerjevalne funkcionalnosti imajo vse tri naprave integriran požarni zid in nastavljivo upravljanje zagotavljanja kakovosti storitev QoS. Združljive so s standardi IEEE 802.11a/b/g/h in z evropsko alternativo HiperLAN.

Stroškovno učinkovit in zanesljiv dostop do interneta
Širokopasovni dostop do interneta preko povezav DSL je v glavnem na voljo po vseh evropskih mestih. Vendar je kakovost povezav močno odvisna od kakovosti bakrene infrastrukture med centralo in uporabniki ter od razdalje med njimi. Mnogo občin na teh območjih finančno podpira brezžični dostop in s tem zmanjšuje razkorak med mesti in podeželjem. Vse večje povpraševanje po mobilnem širokopasovnem dostopu organizacije sili v uvajanje dostopovnih točk v hotele, bolnišnice, letališča, univerze in mnoge druge javne ustanove. Allied Telesis z novo serijo brezžičnih usmerjevalnikov odgovarja na vse naštete potrebe po povezavah tipa točka-točka, točka-več točk in povezavah prek zankastih omrežjih.

Prilagodljiva rešitev za vse delovne pogoje
Čeprav so naprave WR4500 zgrajene zelo trdno in brez težav prenašajo zahtevne vremenske razmere, kot sta dež in prah, so primerne tudi za uporabo znotraj stavb. Usmerjevalnike odlikuje zmogljivosti in funkcionalnost, potrjeni pa so tudi za HiperLAN.

AT-WR4542 je zunanji brezžični usmerjevalnik integriran v anteno z ojačanjem 22 dBi, ki deluje v prostem frekvenčnem območju 5 GHz. Z zmogljivo anteno je primeren za povezave točka-točka na dolgih razdaljah ali v konfiguraciji točka-več točk. Na voljo je s pasivnim napajanjem prek etherneta.

AT-WR4561 in AT-WR4562 sta zunanja brezžična usmerjevalnika z enakimi lastnostmi, pri čemer ima prvi eno radijsko enoto, drugi pa dve. Oba delujeta v frekvenčnem območju 2,4 GHz in 5 GHz brez omejitev. Napajati ju je mogoče preko etherneta, ponujata pa zmogljivo usmerjanje, popoln nadzor brezžičnih nastavitev ter prilagodljivo filtriranje in razvrščanje prometa. Oba usmerjevalnika ponujata vse potrebno za gradnjo dostopovnih točk in omogočata hitro rekonfiguracijo omrežja. Vsakega je mogoče uporabljati kot bazno postajo pri konfiguracijah točka-več točk in kot dostopovno točko omrežja.

“Serija usmerjevalnikov WR4500 združuje več funkcij, ki izključujejo uporabo množice naprav,” je povedal Melvyn Wray, višji podpredsednik trženja v regiji EMEA pri Allied Telesisu. “Z zmogljivimi lastnostmi usmerjanja, robustnostjo in privlačno ceno poenostavljajo brezžično povezljivost tako v komercialnih kot tudi javnih organizacijah.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več