Računalništvo, telefonija
22.09.2013 20:20

Deli z drugimi:

Share

Ali si lahko privoščim klimatsko napravo?

Morda do letošnjega poletja sploh niste aktivno razmišljali o hlajenju prostorov. V zadnjih mesecih pa se je temperatura v mnogih predelih Slovenije vztrajno vzpenjala do 40º C in v mnogih prostorih, predvsem tistih na prisojnih legah, je bilo nevzdržno vroče kljub zastiranju. Zato so mnogi razmišljali o nabavi klimatske naprave.
V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko.
V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko.

Če ste med njimi tudi vi, obiščete brezplačnega spletnega svetovalca Porabimanj. V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko z uporabo klimatske naprave, pa tudi koliko lahko pri uporabi prihranite z učinkovitim ravnanjem. V kolikor v aplikacijo vnesemo točne podatke, se bomo zelo približali realnim stroškom. Oglejmo si dva primera:

  1. Želimo hladiti dnevno sobo površine 25 m2, ki ima 10 m2 steklenih površin izpostavljenih soncu, brez senčil. V sobi sta tudi TV in računalnik. Strošek električne energije bi se v tem primeru povečal za približno 90 € v sezoni hlajenja.
  2. V primeru uporabe klimatske naprave v pisarniškem prostoru velikosti 60 m2, ki ima 40 m2 steklenih površin izpostavljenih soncu, brez senčil in 100 m2 slabo izoliranih zunanjih sten, bi se strošek električne energije v sezoni povečal za približno 300 €, s predpostavko, da je v prostoru priključenih tudi 6 računalnikov.

Ne odločajte se o nakupu klimatske naprave, dokler nimate celotne slike stroškov. Vaš energetski svetovalec vas pričakuje na naslovu www.porabimanj.si.

Ali veste kolikšne stroške vam povzročajo vremenske razmere? Oglejte si poročilo vremenoslovca Branka Gregorčiča iz ARSO, ki bo mnoge presenetilo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več