Računalništvo, telefonija
22.06.2020 09:05
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali novi brskalnik Edge že prekaša Chrome?

Novi Microsoft Edge že prekaša konkurenčni brskalnik Google Chrome.
Novi Microsoft Edge že prekaša konkurenčni brskalnik Google Chrome.

Na začetku letošnjega leta so uporabniki operacijskega sistema Windows 10 prejeli končno različico spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium. Novi Edge je sicer sedaj mogoče namestiti kar preko sistema posodobitve za njihov operacijski sistem Windows 10. Ta je na voljo za prenos uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 različice 1803 in kasneje, in to povsem brezplačno.

Verjetno to ni treba posebej poudarjati, da je novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium med uporabniki operacijskih sistemov Windows nadvse priljubljen. Omogoča namreč uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Najnovejša različica novega spletnega brskalnika Microsoft Edge ponuja celo skrivno igro, ki jo lahko igramo tudi brez povezave v svetovni splet.

Prenovljeni spletni brskalnik Microsoft Edge pa je prinesel še eno novost, ki bo razveselila predvsem tiste, ki razpolagajo z osebnimi računalniki z malo sistemskega pomnilnika. Microsoftovi inženirji so namreč našli način, kako omejiti porabo sistemskega pomnilnika s strani njihovega spletnega brskalnika, kar pa seveda ne drži za konkurenčni brskalnik Google Chrome. Nad novo pridobitvijo so navdušeni celo programerji podetja Google, ki že razmišljajo o tem, kako bi Microsoftovo tehnologijo »vgradili« v novo različico njihovega spletnega brskalnika Chrome.

Pri tem velja še omeniti, da tehnologija omejevanja pomnilnika novega spletnega brskalnika Chrome deluje le v navezi z novejšimi operacijskimi sistemi Windows 10. Da pa je ta nadvse uspešna pri delovanju pa kaže dejstvo, da se poraba sistemskega pomnilnika v povprečju zmanjša za kar 27 odstotkov.


Prijavi napako v članku