Računalništvo, telefonija
27.07.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?

Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?
Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?

Pri Tesli so že govorili o misterioznem poltovornjaku z dizajnom, katerega bi naj navdahnil »Blade Runner«, zdaj pa so objavili nekaj fotografij, ki so ljubitelje Muskovih vozil še bolj zmedle. Na fotografijah lahko vidimo, kako bi naj vozilo zgledalo, vendar gre trenutno še vedno samo za koncept, ki bi se v končni fazi lahko precej razlikoval od realnega vozila (če to sploh bo).


Teslin glavni izvršni direktor je dvignil veliko prahu, ko je napovedal, da bo Teslin poltovornjak krasil »resnično futuristični, kiber-pankovski Blade Runner« dizajn. Musk ni podal nobenih dodatnih informacij, razen tega, da naj avtomobil »ne bi bil primeren za vsakogar«. S tem, ko je v sklopu predstavitve Modela Y Musk na hitro razkril en del novega poltovornjaka, ni pomagal nikomur oz. je stvari samo dodatno zakompliciral.


Večina ljudi niti ni uspela razbrati, kateri del električnega poltovornjaka je bil prikazan, kar je povzročilo precej dvomov. Številni so skušali razvozlati slike z dodajanjem novih delov, ampak še vedno nimamo potrditve, da je na slikah resnično nov Teslin poltovornjak.


Kasneje je Musk sicer potrdil, da slika kaže sprednjo stran poltovornjaka, kar pa se ne sklada s predhodnimi obrazložitvami in napovedmi. Ljudje so še naprej razmišljali, kako bi umestili vozilo, vendar zdaj lahko vsaj z dovolj veliko gotovostjo ugotovimo, da imamo vsaj približen občutek, kakšno vozilo bi lahko nastalo.

Koncept je delo Justin Duel James (aka Duelj), ki je nekako uspel dodati preostanek koncepta poltovornjaka.


Musk je pred kratkim ponovno v svojem slogu razburkal javnost, saj je napovedal, da bo njihov poltovornjak boljši od Forda F-150, kar se tiče funkcionalnosti kot poltovornjak, hkrati pa bo boljši športni avto kot je Porsche 911. Po zadnjih napovedih bi naj prototip poltovornjaka bil javno razkrit do konca letošnjega leta.


Kakšna bo usoda Teslinega poltovornjaka, trenutno še ni znano. Glede na to, da Tesla razmišlja o e-mobilnosti zelo na široko, torej izven meja klasičnih avtomobilov, bi lahko to pomenilo, da bi pa lahko vseeno dobili pravi električni poltovornjak.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več