Telefoni
14.01.2017 06:37

Deli z drugimi:

Share

Alcatel A3 XL: Velik mobilni telefon za mlajše uporabnike

Pametni mobilni telefon Alcatel A3 XL je zaradi večpredstavnostnih možnosti kot nalašč za mlade.
Pametni mobilni telefon Alcatel A3 XL je zaradi večpredstavnostnih možnosti kot nalašč za mlade.

Čeprav so vrata največjega sejma potrošniške elektronike CES 2017 zaprta, to še ne pomeni, da so proizvajalci pametnih mobilnih telefonov prenehali s predstavitvijo novih izdelkov. Med njimi pa je še posebno aktivno podjetje Alcatel, ki pa se je odločilo za nekoliko drugače prijem. To je namreč pripravilo pametnim mobilni telefon, ki ni le poceni, ampak je tudi pisan na kožo predvsem mlajšim uporabnikom, kot so srednješolci in študentje.

Pametni mobilni telefon Alcatel A3 XL je namreč primeren predvsem za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in tza igranje računalniških iger, saj je opremljen s kar 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk in zmogljivim štirijedrnim procesorjem MediaTek SoC (MT8735B) frekvence 1,1 gigahercev. Za kakšna bolj zahtevna opravila pa ni najbolj primeren, saj so ga inženirji podjetja Alcatel opremili z zgolj enim gigabajtom sistemskega pomnilnika in z vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Na srečo lahko vgrajeni pomnilnik povečamo za dodatnih 32 gigabajtov, in sicer s pomočjo pomnilniške kartice formata microSD.

Pametni mobilni telefon Alcatel A3 XL za mlade bomo lahko brez težav uporabljali tudi za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc, saj je opremljen z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Digitalni fotoaparat je pričakovano opremljen z bliskavico LED in podporo za snemanje videa visoke ločljivosti s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo.

Inženirji podjetja Alcatel seveda niso pozabili tudi na nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi (802.11 b/g/n) in Bluetooth (4.2) ter na napredni bralnik prstnih odtisov, ki se nahaja na zadnjo strani telefona. Da uporabniki pametnega mobilnega telefona ne bi neprestano polnili, pa skrbi baterija kapacitete 3.000 miliamper ur. Kljub temu novost ni pretirano velika, saj meri 165 x 82,5 x 7,9 milimetrov. Novi pametni mobilni telefon podjetja Alcatel bo naprodaj kmalu, upajmo pa, da ga bo mogoče kmalu kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku