Računalništvo, telefonija
26.02.2021 00:45
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih

Toplejši dnevi, ki so tik za vogalom in po katerih že vse bolj diši, so kot naročeni za ponovno doseganje želene telesne pripravljenosti in odkrivanje čara vožnje na dveh kolesih.
Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih
Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih

Da pa bo vožnja zabavna, ne muka, in da preprečite nesreče, ne pozabite na najbolj pomembno. Zdaj je namreč primeren čas, da kolo očistite, namažete verigo ter preverite delovanje zavor in menjalnika. In ko se boste končno zavihteli na kolo, ne pozabite na sodobno tehnologijo spremljanja vadbe kot je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro.

Vas zanima več o uri, oglejte si video

Ko se enkrat naučite voziti kolo, tega nikdar ne boste pozabili. Tudi če dlje časa ne boste sedli nanj. Kar pa bi bila velika škoda. Vse prepogosto namreč pozabljamo, kako koristno se je pravzaprav voziti s kolesom. Že kratka vožnja bo izboljšala vaše aerobne zmogljivosti, zmanjšala tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, sprostila hormone sreče endorfine in porabila kar nekaj odvečnih kalorij. Se sprašujete, kako začeti? Z zvrhanim košem optimizma in z nosljivo napravo za beleženje dejavnosti, kot je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro, na zapestju!


Pripravite kolo na novo sezono


Ni pomembno, kakšno kolo imate. Naj bo mestno, gorsko ali cestno, vsako pred novo sezono kliče po pregledu in če je treba, odpravi okvar. Zato se držite naslednjih navodil.

  • Najprej kolo dobro očistite ali z njega vsaj spihajte prah, ki se je nabral po mesecih neuporabe.
  • Očistite in naoljite verigo kolesa ter preverite njeno primerno napetost. Uporabite olje, ki ga predlaga izdelovalec kolesa.
  • Preverite dotrajanost zobnikov in delovanje menjalnika. Tega po pregledu naoljite.
  • Preverite tlak v zračnici. Na plašču je zapisano, kolikšen je optimalen za vaše kolo.
  • Preverite stanje in delovanje zavor.
  • Preverite obračanje krmila in druge dele kolesa.

Če najdete večjo okvaro, ki je sami niste sposobni odpraviti, potem bo verjetno najbolje, da kolo odpeljete v servisno delavnico. Tam vam ga bodo zagotovo strokovno pripravili na novo kolesarsko sezono.

Poiščite zanimive nove poti


Lahko se s kolesom vsak dan peljete v službo ali šolo, vendar vam bo veliko več zadovoljstva dalo kolesarjenje v naravi ali po novih poteh konec tedna. Na spletu zato najdite zanimive nasvete za kolesarske izlete in dogodke.

Da bo vadba učinkovita in boste nekaj dobrega naredili za svoje telo, uporabite pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro. Ta bo natančno beležila srčni utrip, prevoženo razdaljo, hitrost in čas kolesarjenja. Poleg tega bo s funkcijo vrnitve na izhodišče preprečila, da se izgubite. Med kolesarjenjem boste lažje uživali v lepoti okolice, ne da bi morali ves čas razmišljati, kam zaviti in kako se vrniti domov. In ko se vrnete, vam bodo zabeleženi podatki na voljo na zaslonu pametnega telefona v aplikaciji Zdravje, da jih analizirate in si postavite cilje za naslednjič.

Izboljšajte telesno pripravljenost in počutje


Gotovo ste že slišali, da je kolesarjenje dobro za spodbujanje srčno-žilnega sistema, rast mišic, krepitev sklepov in treniranje ravnotežja. Da je lahko najboljša športna spremljevalka, je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro opremljena z najbolj dovršenim tipalom srčnega utripa. Med drugim boste na tekočem s srčnim utripom v realnem času, mejami srčnega utripa in srčnim utripom v stanju mirovanja. Sposobna pa je meriti tudi ravni kisika v krvi (SpO2) in stresa.

Pametna ura ni edini pripomoček, ki ga velja imeti med vožnjo s kolesom pri sebi. Če ste ljubitelj glasbe, ne pozabite na slušalke Huawei FreeBuds Pro, ki s hibridnim sistemom odpravljanja zmanjšujejo hrup izven in v slušalkah. Te vam bodo še posebej prav prišle med fazo ogrevanja, ki je priporočljiva pred vsako vadbo, tudi predno se zavihtite na kolo, medtem ko bodo kasneje dajale vadbi primeren ritem.

Povezljive z vsemi telefoni in tablicami


Pametne ure serije Watch GT 2 in Watch Fit, kakor tudi slušalke FreeBuds Pro lahko uporabite v povezavi s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma Android ali iOS. Odlično pa se seveda vse naprave razumejo s pametnimi telefoni Huawei, kot sta Huawei P smart 2021 ali najnovejši Huawei Mate 40 Pro.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več