Računalništvo, telefonija
13.12.2014 15:22
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši Chromebook vseh časov

Prenovljeni prenosnik Acer C720 Chromebook je zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom.
Prenovljeni prenosnik Acer C720 Chromebook je zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom.

Povpraševanje po računalnikih Chromebook s prednameščenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS strmo narašča, saj ponujajo zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ker po njih posegajo tudi zahtevnejši uporabniki, so se pri podjetju Acer konec poletja odločili, da še dodatno pohitrijo izjemno priljubljeni prenosni računalnik C720 Chromebook. Zato ne preseneča, da je novost nekoliko dražja, saj ameriški trgovci zanjo zahtevajo preračunanih 260 evrov, v Evropi pa je zanjo treba odšteti okoli 350 evrov.

Prenovljeni prenosni računalnik Acer C720 Chromebook bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Core i3-4005U frekvence 1,7 gigaherca (četrta generacija) v navezavi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Z doplačilom preračunanih 22 evrov kupec prejme še dodatna dva gigabajta sistemskega pomnilnika. Preizkus, ki so ga opravili zanesenjaki spletnega portala Mashable, je pokazal, da strojna oprema brez težav sočasno poganja do 56 videoposnetkov z YouTuba v različnih zavihkih spletnega brskalnika Chrome, kar je nedvomno pohvale vreden dosežek. Poleg tega lahko brez težav sočasno poganja tudi zahtevnejše spletne aplikacije, kot so Asana, Slack in Google Drive, vmesnika za Gmail in YouTube pa se odpreta v trenutku.

Uporabnik ima za shranjevanje podatkov na voljo pogon Solid State kapacitete 32 gigabajtov in 1.000 gigabajtov brezplačnega prostora v okviru spletne storitve Google Drive, napolnjena baterija pa zadošča za okoli 8,5 ure avtonomije delovanja. Prenosniku Acer C720 Chromebook lahko v slabost štejemo le zaslon, saj razpolaga z zgolj 11,6-palčnim (29,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk, kar zna biti moteče predvsem pri prikazovanju dokumentov in spletnih strani, opremljenih z manjšimi črkami.


Prijavi napako v članku