Programska in razvojna orodja
21.11.2021 13:49

Deli z drugimi:

Share

Vpogled v tehnologijo blokovnih verig

O tehnologiji blockchain oziroma tehnologiji blokovnih verig govorimo kot o tehnologiji prihodnosti, ki že ima in bo še imela pomemben vpliv na družbo in vsakdanje življenje.
Pri ugledni založniški hiši De Gruyter je izšla knjiga z naslovom »Blockchain – Technology and Applications for Industry 4.0, Smart Energy, and Smart Cities«.
Pri ugledni založniški hiši De Gruyter je izšla knjiga z naslovom »Blockchain – Technology and Applications for Industry 4.0, Smart Energy, and Smart Cities«.

Z njo lahko zmanjšamo verjetnost napak in goljufij ter optimiziramo procese, ki sicer zahtevajo veliko papirja. Zaradi zagotavljanja varnosti, zasebnosti in decentraliziranega delovanja je tehnologija blockchain motor zanesljivih, avtonomnih in zaupanja vrednih IoT platform.

Pri ugledni založniški hiši De Gruyter je izšla knjiga z naslovom »Blockchain – Technology and Applications for Industry 4.0, Smart Energy, and Smart Cities« (slo: Blockchain – tehnologija in njena uporaba za industrijo 4.0, pametno energijo in pametna mesta), ki so jo pripravili Matevž Pustišek in Andrej Kos s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter Nataša Živić z Univerze v Siegnu v Nemčiji.

Avtorji knjige tehnologijo predstavijo s pomočjo primerov dobrih praks tako iz industrije kot tudi moderne družbe. Še posebej razložijo prebojno vlogo tehnologije porazdeljenih evidenc v bodočih sistemih pametne mobilnosti, industrije pametnih vozil, pametni energetiki in mestih ter njen pomen za razvoj novih industrijskih in poslovnih procesov.

Knjiga je namenjena inženirjem, raziskovalcem, znanstvenikom, tehničnim in finančnim svetovalcem, investitorjem ter zvedavim študentom.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem IPPR.
Vas zanima več iz te teme?
blockchain tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901