Računalništvo, telefonija
19.10.2015 10:23

Deli z drugimi:

Share

Vodno hlajenje procesorja za vsakogar

Vodno hlajenje procesorja za vsakogar
Vodno hlajenje procesorja za vsakogar

Se spomnite časov, ko je bilo vodno hlajenje procesorja nekaj, kar je bilo rezervirano samo za največje navdušence nad računalniško tehnologijo?

Leta 2013 je Silverstone izdal prvi »vse v enem« vodni procesorski hladilnik. Modela Tundra TD02 in TD03 sta nam odprla nov pogled na zaprte vodne hladilne sisteme.

Kaj to sploh je zaprt vodni hladilni sistem? To je sistem, ki vsebuje vse elemente vodnega hlajenja v eni zaključeni celoti. Hladilnik za procesor, ventilator in seveda črpalko z vodo, ki kroži čez celotni sistem. Glede na to je primeren tudi za bolj neizkušene domače monterje, saj ni možnosti, da bi se voda znašla na vaši dragoceni opremi.

Tundra TD03-LITE je mlajši brat modela TD03, ki navdušuje z neverjetno kakovostjo izdelave zaradi uporabe aluminija. Cevi so trpežne, črpalka pa je zagotovo stopnico višje od kakovosti, ki jo ponujajo ostali proizvajalci v tem cenovnem razredu, obenem pa ponuja zelo stilski videz in najbolj pomembno dobro zmogljivost hlajenja.

Lahko bi rekli, da je edina slabost tega izdelka glasnost, pri svoji najvišji zmogljivosti je lahko ventilator zelo glasen, ampak kaj pa bi lahko pričakovali od ventilatorja in črpalke, ki delujeta pri 2500 obratih na minuto. Pri vsakodnevni uporabi za manj zahtevne procese je ventilator lepo tih, glasnost pa se poveča le pri večjih obremenitvah.

Silverstone Tundra izgleda zelo nevtralno s svojim čistim in stilskim videzom, tako da lepo pristoji v vsako barvno shemo računalnika in prav gotovo pritegne pogled opazovalca.

Za slabih 60 evrov v paketu dobite veliko delov za prilagodljivost glede na vaš računalnik, kar omogoča, da se Tundra prilega na kar 95 % vseh računalnikov, možna je tudi različica z dvojnim ventilatorjem.

Hladilnik se prilega na celo paleto Intelovih in AMD-jevih procesorjev: LGA775/115X/1366/2011/2011-v3/AM2/AM3/FM1/FM2.

Če še niste razmišljali o vodnem hlajenju svojega procesorja, je zdaj morda pravi čas.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več