Računalništvo, telefonija
04.02.2015 18:52

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z novimi poslovnimi tablicami in prenosniki

Fujitsu je predstavil nove modele poslovnih prenosnikov LIFEBOOK 2-v-1 ter tablic STYLISTIC. Vse nove naprave odlikujejo izjemne zmogljivosti, trpežnost in vrsta naprednih varnostnih rešitev. Japonski proizvajalec z osmimi novimi napravami odgovarja na trend izbire pametnih naprav po okusu in potrebah zaposlenih v različnih poslovnih okoljih.
LIFEBOOK_T935
LIFEBOOK_T935

Prenova priljubljenih prenosnikov Fujitsu LIFEBOOK ter tablic STYLISTIC prinaša še več zmogljivosti in boljšo avtonomijo delovanja, eden izmed prenosnikov zmore z enim samim polnjenjem baterije delovati kar 24 ur. Naprave poganja peta generacija procesorjev Intel Core, premorejo na dotik občutljive zaslone in v poslovnih okoljih nepogrešljive varnostne module in bralnike pametnih kartic. Več prenosnikov LIFEBOOK je združljivih z razširitveno postajo LIFEBOOK Family Port Replicator, ki še močno razširi nabor vmesnikov in priključkov.

Med novimi prenosniki izstopa 14-palčni supertanki LIFEBOOK U745 poslovni Ultrabook, ki v 19 mm debelem in 1,55 kg težkem ohišju premore vse, kar od njega zahtevajo poslovni uporabniki, vključno z analognim RGB izhodom za konferenčne projektorje in klasičnim mrežnim priključkom. Tipkovnica pa z radodarnim, kar 1,7 mm ugrezom tipk, omogoča udobno tipkanje in večurno delo s prenosnikom. Vgrajen senzor ožilja dlani omogoča natančno identifikacijo uporabnika in napredno varovanje podatkov. Ta senzor je vgrajen tudi v ultramobilni LIFEBOOK S935, ki poleg odličnega 13,3-palčnega IGZO zaslona nudi kar 24-urno avtonomijo delovanja z dodatno baterijo. Gre za idealen prenosnik za mobilne poslovneže, saj že standardno vgrajena baterija visoke zmogljivosti zagotavlja do 15,8 ur avtonomije.

Fujitsu s prenosnikoma LIFEBOOK T935 ter LIFEBOOK T725 cilja na uporabnike, ki zahtevajo še večjo prilagodljivost poslovnih prenosnikov. Oba prenosnika sta v bistvu napravi 2-v-1, saj omogočata vrtenje zaslona okoli sredinske osi do kota 180 stopinj v vse smeri, s čimer se lahko preobrazita tudi v tablici. Prestižnejši LIFEBOOK T935, ki premore 13,3-palčni zaslon, ob 17 mm debeline tehta vsega 1,59 kg. Manjši LIFEBOOK T725, opremljen z 12,5-plačnim zaslonom, premore modularno gradnjo, kjer lahko poslovni uporabnik izbira med različno opremo (dodatno baterijo, dodatni disk/pogon SSD, optični pogon …). V najzmogljivejši različici lahko hramba energije v baterijah nudi kar do 15,5 ure avtonomije.

Zastavonoša med poslovnimi tablicami je model STYLISTIC Q775, ki poleg velikega, kar 13,3-palčnega zaslona IGZO polne visoke ločljivosti prinaša še senzor ožilja dlani in tako identifikacijo uporabnika in varovanje podatkov postavlja na izjemno visok nivo. Tablica je tudi odporna proti vodi (IPX5/7/8), prahu ter celo na različne kemikalije in tako namenjena poslovni rabi in rabi v razmerah, ki so do sodobnih računalnikov sicer neprijazne. Vgrajen ima Intel Core i5 ali i7 procesor pete generacije in nameščen operacijski sistem Windows 8.1 Pro. Z dodano tipkovnico, ki deluje tudi kot razširitvena postaja, pa se lahko spremeni v hibridni računalnik, primeren za vsa poslovna okolja. Kljub velikemu zaslonu in bateriji, ki ob izjemnih zmogljivostih zagotavlja 9 ur avtonomije, tablica še vedno tehta manj kot kilogram. Za povezovanje v mobilna omrežja je tablica lahko opremljena tudi z modemom LTE, ne manjkata niti sprejemnik signala GPS ter tehnologija NFC za brezstično komunikacijo.

“Podjetja so popustila zahtevam zaposlenih in jim omogočila samostojno izbiro poslovnih prenosnikov in tablic. V družbi Fujitsu to vidimo kot idealno priložnost za prenovo priljubljenih prenosnikov LIFEBOOK ter standardizacijo razširitvenih postaj, s katerimi poslovni uporabniki močno poenostavijo delo v poslovnem okolju. Gre za še en dokaz, kako praktične in k boljši uporabniški izkušnji naravnane inovacije delujejo v praksi,” je povedal podpredsednik računalniškega oddelka v podjetju Fujistu Jörg Hartmann.

Novi prenosniki, tablice in varnostna programska oprema bodo v Sloveniji na voljo od aprila.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več