Računalništvo, telefonija
10.09.2014 10:51

Deli z drugimi:

Share

Kvalitetne prometne informacije tudi v Sloveniji

Garmin International Inc., vodilni proizvajalec GPS naprav, najavlja razširitev uporabe tehnologije TPEG, ki omogoča hitro in točno prometno informacijo, na uporabnike SmartPhoneLink-a, za sprejem digitalnih prometnih informacij.
Garmin že nudi brezplačne prometne informacije za Slovenijo.
Garmin že nudi brezplačne prometne informacije za Slovenijo.

Garmin je začel z DAB prometnim servisom s TPEG tehnologijo v letu 2013 in jo sedaj v letu 2014 širi tudi v EMEA regijo preko SmartphoneLink-a.

Za razliko od TMC servisa, nov TPEG prometni standard ne ponuja samo pravo informacijo v živo ampak tudi pametno poda to informacijo z lokacijsko natančnostjo 10 metrov.

Tudi hitrost premikanja zastoja je ena od pomembnih informacij vozniku. Z osveževanjem podatkov na 1 minuto bo voznik vedno na tekočem s prometnimi razmerami. Prav tako, naprava izračuna alternativno pot, voznik sam, pa se na koncu odloči, glede na čas prihoda, o uporabi predlagane alternativne poti.

Pokritost prometa v 35 državah sveta, vključno s Slovenijo, na glavnih cestah, avtocestah in v mestih.

Promet deluje v Sloveniji za vse cestne navigacije GARMIN, ki omogočajo uporabo SmartPhone Link, brezplačne aplikacije za pametne telefone Android in iOS.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več