Računalništvo, telefonija
09.10.2013 12:05

Deli z drugimi:

Share

Predavanje vrhunskega strokovnjaka IBM Fellow – Kerrie Holley

Predavanje vrhunskega strokovnjaka IBM Fellow - Kerrie Holley
Predavanje vrhunskega strokovnjaka IBM Fellow - Kerrie Holley

Na FRI in FE bodo 22. oktobra 2013 gostili vrhunskega IBM-ovega strokovnjaka na področju IKT, ki je pridobil največji naziv, ki ga lahko dobi znanstvenik, inženir ali programer pri IBM. To je Kerrie Holley, IBM Fellow, ki bo imel predavanje z naslovom Tehnološki trendi prihodnosti: nova doba računalništva, ki se bo pričelo v P1 ob 18.00.


Kerrie Holley, IBM Fellow, Mož s klobukom, ki vidi daleč naprej

Vizionar, ki se je iz predmestja Čikaga povzpel do enega najuglednejših nazivov v stroki IKT na svetu, nas bo popeljal v novo dimenzijo, na pot tehnoloških trendov prihodnosti. Kerrie verjame v moč dejanj in pravi: “Say it can be done, and do it”.


Opis predavanja:

Spremembe poslovanja in sile tehnološkega napredka (mobilno in družabno računalništvo, analitika, računalništvo, ki se zaveda konteksta, kognitivno računalništvo in računalništvo v oblaku) razbijajo doslej uveljavljene norme o potrošnji in izvedbi informacijskih storitev. Podjetja, ki so začela poslovati na podlagi svetovnega spleta, so postavila nova pričakovanja glede inovacij in načinov, kako ustvarjati vrednost z informacijskimi rešitvami. Podjetja so zaradi mobilnosti primorana ponovno premisliti o svojih poslovnih modelih, saj so ti neločljivo povezani z oblakom, mobilnimi aplikacijami in storitvami. Pojavile so se prožne in nadgradljive storitve, ki trg poslovnih storitev spodbujajo k uporabi informacijske tehnologije oblaka. Poslovne storitve podpirajo vmesniki za programiranje aplikacij (API-ji), kar je privedlo do nastanka tako imenovane ekonomije API-jev. Lahko rečemo, da danes pomeni poslovanje brez začrtane strategije API to, kar je v 90-ih prinašalo poslovanje brez začrtane spletne strategije. Demokratizacija področij (inovacij, razvoja programske opreme, idej itd.) ustvarja povsem nove pristope k soustvarjanju poslovne vrednosti. In kaj to pomeni? Pred nami je nova doba računalništva! V pričujoči predstavitvi bomo obravnavali to novo dobo ter smernice in tehnologije, ki jo poganjajo, in jo ponazorili s prikazom delovanja.

Več o predavanju in o predavatelju najdete na IBM-ovih spletnih straneh. Kerrie Holley v Slovenijo prihaja v okviru glavnega IBM-ovega dogodka letos – Ključ do rešitev, ki bo 24.10.2013 potekal v Portorožu. Vljudno vabljeni!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50