Telefoni
01.10.2013 15:25

Deli z drugimi:

Share

Apple z naskokom najvrednejša blagovna znamka

Analitska hiša Interbrand je objavila poročilo, v katerem so blagovne znamke ocenjene glede na njihovo finančno učinkovitost, zadovoljstvo uporabnikov in njihov vlogo v družbi. Trenutno najvrednejša blagovna znamka Apple je bila ocenjena na kar preračunanih 73 milijard evrov.
Podjetje Apple si je lovoriko najvrednejše blagovne znamke prislužilo predvsem na račun priljubljenosti njegovih mobilnih naprav.
Podjetje Apple si je lovoriko najvrednejše blagovne znamke prislužilo predvsem na račun priljubljenosti njegovih mobilnih naprav.

Podjetje Apple že od nekdaj odlično kotira na svetovnem trgu, za dobro poslovanje pa so zaslužne predvsem njegove mobilne naprave, ki so v zadnjih letih dodobra razburkale svetovni trg. Da gre Applu resnično dobro, dokazuje tudi najnovejše letno poročilo analitske hiše Interbrand, v katerem so blagovne znamke ocenjene glede na njihovo finančno učinkovitost, zadovoljstvo uporabnikov z izdelki oziroma storitvami in vlogo, ki jo imajo njihovi izdelki oziroma storitve v družbi kot celoti. Vrednost blagovne znamke Apple je bila s strani analitikov podjetja Interbrand ocenjena na kar preračunanih 73 milijard evrov.

Iz najnovejšega letnega poročila analitske hiše Interbrand je razvidno, da med desetimi najvrednejšimi blagovnimi znamkami najdemo kar šest s področja tehnologije, in sicer Apple (1. mesto), Google (2.mesto), IBM (4. mesto), Microsoft (5. mesto), Samsung (8. mesto), Intel (9. mesto). Med prvimi desetimi »netehnološkimi« blagovnimi znamkami pa z vrednostjo preračunanih 59 milijard evrov tretje mesto zaseda podjetje Coca-Cola. Na tem seznamu najdemo še General Motors (6. mesto), McDonalds (7.mesto) in podjetje Toyota (10. mesto). Seznam 100 najvrednejših blagovnih znamk na svet analitske hiše Interbrand pa je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/UHXhCy.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več