Triki in nasveti
29.04.2013 15:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Drive odslej z možnostjo branja in urejanja dokumentov brez internetne povezave

Uporabniki Googlove oblačne storitve Drive lahko odslej tudi brez povezave v svetovni splet prebirajo ter urejajo dokumente, preglednice in predstavitve. Za to potrebujejo le spletni brskalnik Google Chrome, razširitev Google Drive in aktivirano možnost dostopa brez internetne povezave.
Internetna povezava za urejanje dokumentov, preglednic in predstavitev shranjenih v storitvi Google Drive odslej ni več potrebna!
Internetna povezava za urejanje dokumentov, preglednic in predstavitev shranjenih v storitvi Google Drive odslej ni več potrebna!

Oblačna storitev Google Drive je čedalje bolj priljubljena, zato jo programerji podjetja Google vse bolj opremljajo z nadvse inovativnimi in uporabnimi funkcijami. Tokrat pa so prišli na svoj račun tisti, ki nimajo zagotovljenega neprekinjenega dostopa do svetovnega spleta, saj lahko ti odslej tudi brez internetne povezave prebirajo ter urejajo dokumente, preglednice in predstavitve. Za to potrebujejo le spletni brskalnik Google Chrome, razširitev Google Drive in aktivirano možnost dostopa brez povezave v svetovni splet.

Spletni brskalnik Google Chrome je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/QOvHw, razširitev Google Drive pa na povezavi http://goo.gl/iieOk. Po uspešni namestitvi brskalnika in razširitve moramo le še aktivirati možnost dostopa do naših datotek brez povezave v svetovni splet. To omogočimo tako, da v razširitvi Google Drive poiščemo možnost »Brez povezave«, kliknemo nanjo in na desni strani kliknemo še na gumb »Omogoči delo brez povezave«. Oblačna storitev Google Drive bo nato samodejno poskrbela za prenos vseh naših podatkov na trdi disk računalnika. Če bomo dokumente urejali brez povezave v svetovni splet, se bodo ti v oblačni storitvi Google Drive samodejno pojavili takoj, ko bo povezava ponovno vzpostavljena.

Če pa boste bodisi pri nameščanju bodisi uporabi nove možnosti oblačne storitve Google Drive naleteli na kakšno koli težavo, nič za to. Za pomoč se lahko namreč kadarkoli obrnete na strokovnjake Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več